Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

EP-KÉPVISELŐI NYÍLTLEVÉL-SOROZAT MAGYARORSZÁG POLGÁRAIHOZ (146.)
Tudatos választási csalásra készül a Fidesz
Nem elég, hogy a Fidesz folytatólagos alkotmánysértést és törvénytelenséget követ el a jelenlegi választási szabályok életben tartásával, de – mint azt Semjén Zsolt általánosságügyi kormányfő-helyettes nyilatkozatából tudjuk – a hatalmuk megtartása érdekében készek tovább merülni a törvénytelenség bűzös mocsarában. Azt az EBESZ hivatalos jelentése már 2014-ben is megállapította, hogy az egypárti támogatással áterőszakolt választási rendszer és a választási eljárási szabályok, valamint a médiakörnyezet aránytalan előnyt biztosítottak a kormánypártoknak, vagyis már a legutóbbi választási eredmények sem voltak tisztességesek.

Az egyik legordítóbb törvénysértés, hogy a Fidesz nem biztosítja a sok százezer külföldre vándorolt magyar egyenlő választójogát, ugyanis míg az újonnan állampolgárságot szerző határon túli magyarok könnyített módon levélben is szavazhatnak, addig sok százezer magyar csak legtöbbször megközelíthetetlen távolságban lévő konzulátusokon teheti meg ugyanezt, személyesen.

Legutóbb a kvótanépszavazás idején derült ki egyértelműen, hogy a Fidesz ezzel kapcsolatos érvelése szimpla hazugság: a kormánypártok egyszerűen ki akarják zárni a vélhetően velük szemben kritikusabb tömegeket abból, hogy beleszóljanak az ország sorsának alakulásába. Semjén Zsolt legutóbb már arról beszélt, hogy még inkább meg akarják könnyíteni a hamarosan közel egymillió új állam- és választópolgár szavazását, ezért felmérik a bürokratikus akadályokat; így például a jövőben nem lesz kizáró ok, ha az érintett szavazó nem tudja az édesanyja nevét. Nem vicc, ilyen „technikai nehézségek” kiküszöbölésére is kész a kormány, csak azért, hogy egyetlen, reményeik szerint őket hatalomban tartó határon túli szavazat se vesszen el.
Miközben tehát készek bármilyen módosításra, finomhangolásra, további könnyítésre a választási szabályok kapcsán, addig továbbra is fenntartják azt az alkotmányellenes állapotot, amely indokolatlan különbséget tesz kivándorolt, külföldön dolgozó (és milliárdokat hazautaló, ezzel a magyar gazdaságot támogató) magyar állampolgár és az újonnan állampolgárságot szerző, a közös teherviselésből kevesebbet vagy semmit sem vállaló határon túliak között.
Mondjuk ki: ez a különbségtétel tudatos, előre megfontolt szándékból elkövetett választási csalás, amelyhez ráadásul a választási szervek rezzenéstelenül asszisztálnak.
A képviselői honlapomon már többezren aláírták azt az online petíciót, amely a kivándoroltak egyenlő szavazati jogának biztosítását követeli: érkeztek támogató szignók Európa különböző szegleteiből, de az Egyesült Államokból és Ausztráliából is. Ezt a sokezer embert nézi semmibe a magyar kormány, amikor fenntartja a törvénytelen állapotot. Orbán és a Fidesz retteg attól, hogy a gyűlöletguruk stratégiája mégsem működik és jövő májusban a Botka László vezette új baloldali többség elsöpri őket a hatalomból; ezért készek minden törvénytelen és erkölcstelen eszköz használatára.

Az illiberális rezsim bukása után mi vissza fogjuk állítani az egyenlő szavazati jog garanciáit és visszaadjuk a kivándorolt magyarok becsületét.
A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száznegyvenhatodik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.
dr. Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here