Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Budapest főpolgármesteri címét bitorló kőszáli tahó egy csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: azért nem lesz akadálymentesítve a hármas metró, mert (idézzük szó szerint):

“45 évig nem volt akadálymentes. Minden együttérzésem a mozgássérülteké, de az ő utasszámuk ezrelékben sem fejezhető ki.”

Magyarán: akinek nincs lába, vagy bármilyen más okból mozgásában korlátozott, az ne akarjon a hármas metróval utazni.

Azóta a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) felhívta Tarlós István figyelmét, hogy az M3 metró akadálymentesítése nem jószándékú választási lehetőség, hanem jogszabályokban rögzített kötelezettsége.

Cáfolták Tarlós “számait” is, mert ha csak a fogyatékossággal érintett személyek számát nézzük, akkor minden tizedik utas ilyen. De az akadálymentesítésben érdekeltek a kisgyermekes, babakocsival közlekedő családok és az idős emberek is.

Karafiáth Orsolya a 24.hu-n közölt cikkében elmagyarázta Tarlósnak, hogy ki mindenkinek okoz problémát a rengeteg lépcső és az akadálymentesítés hiánya a hármas metrón. Ebből idézünk:

“Múltkor arra gondoltam, nincs felesleges nyolc-kilencezrem taxira, kimennék a közösségi közlekedés segítségével a reptérre. Mit mondjak, mire kiértem, leszakadt a karom, a derekam, húztam-vontam a csomagomat, totál kikészültem. Pedig én egy jó erőben lévő csaj vagyok, aki lábsúlyzókkal edz napra nap. (…)

És akkor nem beszéltem még a babakocsi okozta problémákról. Nem számíthat minden anyuka gavallérokra, akik segítik a lépcsőn. Gyakran szomorú látvány a sokgyermekes szülő, olykor szatyrokkal is megrakodva, ahogy tanácstalanul, kétségbeesve álldogál az ilyenkor végtelennek és megmászhatatlannak tűnő lépcső alján vagy tetején. (…)

Az idősekről már ne is beszéljünk. A nagymamámnak komoly probléma, hogy egyedül képtelen közlekedni. Lassan kilencvenéves lesz, tavaly volt egy csigolyaműtétje, lassan és nehezen mozog, bottal. Sajnos a körzeti orvos is metróvonalon van, és a metróhoz súlyos lépcsősorok vezetnek. (…)

A főpolgármester úr szerint tehát csak az közlekedjen, aki friss és fitt, aki kicsattan az egészségtől! (…) Szégyenteljesnek találom, hogy amúgy is épp eleget szenvedő embertársainkat kitesszük annak, hogy egy szimpla feladatnál, mint például eljutni a-ból b-be, megaláztatásoknak legyenek kitéve.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here