Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ön sem hallott róla? Természetesen alig lehet róla értesülni, de tiltakozások voltak megyeszékhelyeken amiatt, mert a megmaradt megyei lapok is Fidesz-oligarchiák kezébe kerültek. 

Alig maradt már olyan hely, ahol az ilyen hírek meg tud jelenni. Gyakorlatilag a vidéki nyilvánosság szinte 100 százalékba Fidesz-pártmédiává alakult. S a közszolgálatinak gúnyolt országos médiumok jelentős része is Fidesz vagy más oligarchiák kezébe került.

Részben ez a felismerés szülte meg a HírHugót, hogy legyen egy olyan csatorna, melyen keresztül csöpög még valami valóság propagandamentesen. Persze tudjuk, hogy szinte lehetetlen versenyezni a milliárdokkal kitömött pártmédiával, de hiszünk abban, hogy az igazságot szívesen osztják meg az emberek másokkal. (Ezért is köszönjük, hogy rendszeresen megosztod Facebookon a híreinket!)

Alig egy-két helyen lehetett olvasni arról, hogy tiltakozások voltak két megyeszékhelyen is.

Szegeden még augusztus elején a sajtószabadságért – in memoriam Délmagyarország címmel rendezettek gyertyagyújtással egybekötött demonstrációt.

A Köz-Hasznáért Mozgalom felhívására az ellen tiltakoztak, hogy a város nagy múltú napilapja Andy Vajna kezébe kerül. A szervezők szerint ezzel megszűnik a lap önállósága, az a kormányzati sikerpropaganda részévé válik.

A Délmagyarország az egyik legrégebbi magyar napilap, 1910-ben alapították. Szerzői voltak többek között Móra Ferenc, Juhász Gyula vagy Móricz Zsigmond. Jelenleg mintegy 35 ezer példányban jelenik meg.

Nem csak Szegeden, de Nyíregyházán is tiltakozott a helyi ellenzék a Kelet-Magyarország szerkesztősége előtt a tulajdonosváltás ellen. „Ez sokkal nagyobb múltú lap annál, hogy azt érdemelje, hogy olyan szintre süllyedjen majd tartalmilag, mint amit látunk a Fidesz által uralt nyomtatott, internetes és televíziós médiánál” – emelte ki az eseményen Jeszenszki András, az MSZP nyíregyházi elnöke. A résztvevők gyertyagyújtással temették a megyei napilap függetlenségét. Természetesen a  tiltakozásról a helyi lap nem számolt be.

A tiltakozásokon kb. 70-100 fő között vettek részt, ami megyeszékhelyeken közepes méretű megmozdulásnak mondható. Az ügylet befejezése után az összes megyei napilap Fidesz kézben lesz.

Hát így állunk…

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here