Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már láthatóak a baljós előjelek, a Fidesz nem is gondolja, de nagyon komoly zűr lehet a 2018-as választásokból, ha csak nem változtatnak a törvényen.

Volt egy PC-s játék a 2000-es évek derekán az volt a neve, hogy „Nagy Balhé”, a lényege az volt, hogy különböző módon kasszákat kellett megfúrni benne s meglovasítani a pénzt onnan. A jelek alapján ehhez fog hasonlítani a 2018-as választás.

Ugyanis rekordokat döntöget a  pártok száma Magyarországon, és ráadásul a  számuk napról napra emelkedik. A Magyar Nemzet információi szerint jelenleg országosan 222 bejegyzett párt van, és további 177 áll éppen bejegyzés alatt. Így összesen 399-re is nőhet a pártok száma.

A pártok számának növekvő irányát jól mutatja: egy héttel korábban még csak 219 bejegyzett és 171 bejegyzésre váró pártnál tartott a számláló. És még csak szeptember van, ha ez így folytatódik, akkor a 2018-as választásokon induló pártok száma elérheti akár a 600-at is.

Már az előző választásokon is rengeteg új politikai formáció nevével ismerkedtek meg a választópolgárok, pedig akkor még csak közel a felük, 147 párt próbált valamit okosítani. Jó néhányukról kiderült, hogy kamupárt és csak az állami támogatás miatt ugrott neki a demokráciásdinak.

Semmi nem változott a 2014-es választási szabályokhoz képest, így semmi akadálya, hogy újra kamupártok induljanak 2018-ban – mondta a Nemzetnek Tóth Zoltán választási szakértő. Szerinte ezek létrehozása választási csalás. Azt Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke is megerősítette a Népszavának, hogy sokkal több párt veteti magát nyilvántartásba, mint 2014-ben, így biztos benne, hogy rengeteg szerepel majd a szavazólapon 2018-ban.

Na de mi ez a hirtelen megindult párt dömping? Fő probléma az, hogy állami támogatást kapnak a pártok a listaállítás után. Ráadásul nem is kevés pénzről van szó: jelölt számtól függően akár 447 millió forint vagy 298 millió forint is ötheti a párt kasszáját. 2014-ben 3,4 milliárd forintot olyan pártok kaptak, amelyek listájára végül szinte senki sem szavazott.

 

Nos nem egy bonyolult matematikai művelet kiszámolni, hogy azontúl, hogy nagyobb lesz a szavazólap így mint egy francia ágy lepedője, de a választás költségei akár 12(!!)-szeresére is nőhetnek. Ami komoly problémát okozhat a költségvetésben.

Tavasszal és ősszel is a demokratikus ellenzék pártjai egyeztettek, hogy muszáj változtatni a választási törvényen, a Fidesz  azonban kijelentette: a 2018-as választásig már nem hajlandó módosítani egyik választási törvényen sem.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here