Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem sokkal, hogy lezárult a Csíki sörmanufaktúra küzdelme a holland csillagos márkával, újabb problémák üthetik fel a hargitai sörgyár háza táján a fejüket.

A Magyar Nemzet Online információi szerint komolyan eladósodott és csődközeli állapotba került a székelyföldi Lixid Project SRL, a Csíki Sör gyártója. Bár a sörgyár ezt az értesülést szinte azonnal cáfolta is.

Azonban, ha a magyarországi lap értesülései valósnak bizonyulnak tényleg kerülhet nehéz helyzetbe Erdély kedvenc söre. A cég ugyanis a fejlesztési irányokat Magyarország felé jelölte ki, de a taktikája lehet nem jött be: a magyarországi piacon nem kelendő a portéka.

Úgy tudja az MNO, hogy, a vállalkozást vezető Lénárd András magyar bankokkal tárgyal a hitelek átcsoportosításáról, így könnyen lehet, hogy a magyar adófizetők pénzéből segítik meg az alkoholos italt gyártó erdélyi vállalkozást.

Az információkat közvetve megerősítik a cég tavalyi adatai: a román cégnyilvántartásban böngészve kiderül, hogy a Lixid Project SRL adóssága 2016-ban 16 millió euró, vagyis közel ötmilliárd forint volt. A vállalkozás tavaly 4,5 millió eurós forgalom mellett 1,6 milliós, vagyis félmilliárd forintos veszteséget termelt. Erre jön rá az idei agresszív magyarországi terjeszkedés, amely szintén pénzbe került – például négyszeresére növelték a gyár kapacitását, hogy a várható igényeket gond nélkül ki tudják elégíteni.- írja a Nemzet

Úgy tudja a lap, miután az anyaországi politikusok kiálltak a székelyföldi sörgyár mellett, a cégvezetés arra számított, hogy a magyarországi terjeszkedés simában fog menni, mert az emberek érzelmi okokból őket fogják választani.

Ezt támaszthatja alá Lénárd augusztus végi nyilatkozata, amely szerint árháborút indítottak ellenük a magyarországi forgalmazók. A vállalkozó az Origónak arról panaszkodott: a nagy sörgyártók és a boltok egy kartellgyanús összefogást hoztak létre a kis székely manufaktúra ellen.

 Belső körökből származó információk szerint legkésőbb tavaszra bedől a gyár, hacsak nem érkezik valahonnan váratlan segítség. Úgy tudjuk, a gyártósorokat, a gyárépületet, de még a telket is jelzálog terheli.

A Csíki ezt az értesülést világosan cáfolta, a Nemzet cikkében említett „csődközeli állapotról szó sincs. A cikkben szereplő veszteség könyvelési kérdés, melynek oka egy 2016-os fejlesztés és beruházás egyes költségeinek elszámolása.”

A közleményből az is kiderül, hogy a Csíki Sör eladásai hónapról hónapra és évről évre nőnek. A márka az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar kisüzemi sörmárka. A nemrég indított házhozszállítási akciónk pedig teljes siker.- áll a közleményben

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here