Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a jelenség, amire Rónai Egon rámutatott nem új keletű, gyakorlatilag Trump az Amerikai Egyesült Államokban nagy mértékben köszönheti ennek a győzelmét.

Vezető értelmiségiek nem mernek elmenni Rónai Egon műsorába, mert félnek a véleményük miatt rájuk zúduló indulatoktól. Az ATV műsorvezetője minderről Facebook bejegyzésében írt.- közölte le a Sztárklikk. S Rónai ezzel nem is gondolná, milyen egy fontos és problematikus jelenségre hívta fel a figyelmet.

Nos, az a jelenség az USA-ban minden napossá vált. Nem akarom bonyolultabban bemutatni, de röviden arról szól, hogy szerintem ez is egy szélsőséges gondolkodás. Igazából az érveken alapú kultúra megszűnése, mely azt eredményezi, hogy a úgynevezett Social Justice Warrioros, azaz társadalmi igazságosság harcosai a velük egyet nem értőket vagy vitatkozókat egyszerűen kicsinálják.

Nem egy olyan történet van, amikor egyetemi professzor cáfol egy-egy gender témával kapcsolatos nézetett, hívja fel a figyelmet, hogy tudományos szempontokból nem bizonyítható, a Social Justice Warrioroknak ez már elég, hogy az elnyomót lássák valakiben

Ez a jelenség nagyban közrejátszott Trump győzelméhez, ugyanis a Social Justice Warriorok zömében Clintont támogatták.

Rónai Egon kifakadása is hasonló, hogy a zaklatás-ügyben meghívott szociológusok nem merik vállalni a szereplést, mert félnek az ilyen következményektől. Teszem hozzá, hogyha ma valaki elmegy szociológia hallgatók közé, némely már hasonlóan kikiált bárkit nőgyűlölőnek.

Na de itt van Rónai kifakadása:

„Hogy jutottunk oda, hogy társadalmi-etikai-közéleti kérdésekben az úgynevezett vezető értelmiségiek jelentős része nem meri nyilvánosan vállalni a véleményét? Szociológusokat hívunk sorra zaklatás-ügyben, hogy mindennek a társadalmi beágyazottságáról beszéljünk, és kerek-perec megmondják, hogy ők nem merik vállalni, mert nem teszik ki magukat a véleményük elhangzása után rájuk szabaduló indulatoknak.Az értelmiség, amelynek lassan csak a négy fal között vagy óvatosan megfogalmazott kommentekben lesz véleménye?”

 

Az ATV műsorvezetőjének bejegyzését több ismert ember is kommentelte.

Kósa András: hát nagyjából úgy, hogy akinek más a véleménye, annak kollektíve lerúgjuk a fejét. … Milyen megfélemlítés? Ne hülyéskedjünk már. Nekünk egy pszichológus azzal utasította vissza a Meetoo-kampánnyal kapcsolatban a szereplését, hogy neki nem egyértelműen támogató a véleménye, de nem akarja nyilvánosan elmondani, mert a saját kollégái fogják kiközösíteni. Ez nem a „hatalom megfélemlítése”.

Bozóki András: Értelmiségellenes a közhangulat.

Sváby András: Kösz, hogy leírtad! Ebbe szaladunk bele mi is szinte minden héten.

Náray Tamás: Megértem őket. Én pont ugyanígy vagyok. A csőcselék habzó nyála borzalmas bűzt áraszt.

Solymos Tóni: Kinek lehet az érdeke egy kellemetlen, erősen megosztó témát minél tovább a felszínen tartani? Átmegy lassan „lerágott csont” kategóriába, mert minden média felület ezzel foglalkozik. Oldják meg a kérdést a vétkesek és az áldozatok. A közvéleményt már inkább nyugtatni kellene, és reménykedni, hogy ez nem általános színházi, vagy tipikusan „magyaros” dolog.

Pusztai Erzsébet: Egon, én orvos-coachként már beszéltem is és szívesen beszélek a jelenség különböző aspektusairól – a trauma mibenlétéről, az áldozat reakcióiról, az összefüggésekről.

Hont András: Majd nézd meg, hogy milyen lincselés volt nálam, és akkor megérted.

Sándor Zsuzsa: Épp tegnap nyilatkozott ugyanebben a témában Gyurkó Szilvia nálatok, előtte láttam szintén nálatok Grecsó Krisztiánt, igaz ő nem szociológus, de akkor is nagyon fontosakat mondott. Nem biztos, hogy minden nap kell nyomni a témát.

Csendben jegyezzük meg, hogy a szélsőség minden formáját el kell ítélni. Ezt is, még akkor is ha új keletű szélsőséges hullám és divat hullám. Bölcsebbnek kell lenünk az amerikai társadalomnál és nem hagyhatjuk, hogy az érveken alapuló vitakultúrát felváltsa a kinyilatkoztatásokra épülő. Az USA-ban ez egy Trumpot szült, s bár baloldali szélsőség de nem minden hülyeséget kell lemajmolnunk, nekünk baloldaliaknak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here