Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenki arra figyelmezteti a nőket, ez életet menthet. Sőt kampányt is indítottak rá pár éve. De a Fidesz Magyarországában nem lehet elérni.  Mi az?

Igen ez a mellrákszűrés. Ami gyakorlatilag kezdeti stádiumban szűrve életet menthet. Nem véletlen, hogy az egészségügyi szervezetek nagy kampányokat indítottak a, hogy minnél több nő vegyen részt szűrésen. Csak van egy apró bibi:

Több fővárosi kórházban is meghibásodott a mammográfiás gép, így szinte lehetetlen mostanában mellrákszűrést végeztetni. Az RTL Klub beszámolója szerint a Honvéd kórházban még nyár végén romlott el a gép, november végére ígérték a javítását, de ez a határidő időközben januárra csúszott át.

A Honvédből a szűrésre érkezőket a Margit kórházba irányítják, ahol valóban működik a gép, de a túlterheltség miatt időpontot itt is csak januárra lehet kapni, tehát több mint egy hónapos várakozással kell számolni. Az RTL Klub rejtett kamerás felvételén az intézmény egyik alkalmazottja elmondta: “Két kórházban elromlott a gép, van, hogy a mienk is hibás, további három kórház nem fogad betegeket”

A tévéstáb a János kórházban is próbálkozott, itt azonban még hosszabb várakozásra kell számítani, időpontot már csak februárra lehet foglalni.

A Margit kórház már idézett munkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy minden fővárosi kórházban hasonlóan rossz a helyzet: “nem gondolom, hogy bárhol hamarabb fognak sorra kerülni, maximum egy magánklinikán, ahol kifizetik a vizsgálatot.”

Magyarországon a mellrák a tüdő- és vastagbélrák után a harmadik legtöbb halált okozó daganatos betegség, évente 2500-3000 ember veszti életét miatta. A megelőzés legfontosabb formája a szűrés, hiszen egy időben diagnosztizált daganat esetében 90 százalékos a gyógyulás esélye.

Egy komplex emlővizsgálat azonban 17-20 ezer forint körül mozog egy magánklinikán – ezért lenne kiemelkedően fontos, hogy az állami intézményrendszer, amelyben a szűrés ingyenesen elvégezhető, jól működjön.

Teljesen nevetséges és egyben hátborzongató: megy a kampány, hogy menjenek el mellrákszűrésre a nők, csak épp gépek nincsenek hozzá a kórházakban.  Gratulálok Fidesz! Nem kéne már menned?

(merce.hu/rtl/hírhugo)

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here