Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyurcsány Ferencnek nem az volt a célja, mint amit elért. Most ráncolhatja a szemöldökét, mert borús fellegek gyülekeznek a feje felett.

Elöljáróban annyit, hogy a HírHugó a 2018-as választásokra is publikált politikai helyzetelemzéseket.  Akkor sokaknak nem tetsző, de a választási eredmények tükrében igaznak bizonyuló állításokat fogalmaztunk meg. Igen, nem titkolt célunk volt beleszólni a politika alakulásába, mert láttuk az ellenzék falhoz csapja magát. Kaptunk egy-egy párt fanatikusaitól sok hideget meg meleget. Ennek ellenére folytatjuk, bízva abban, hogy mindenki képes újragondolni a stratégiáját.

A választások estéjén az összes ellenzéki pártvezetője lemondott. Távozott Vona Gábor, Hadházy Ákos, Molnár Gyula, Juhász Péter és Szigetvári Viktor is. Csupán egyetlen olyan párt vezetője volt, aki úgy érezte nem felelős a kudarcért: természetesen a mi jó Gyurcsány Ferencünk. Ő soha, semmiről, sose fog tehetni.

A DK helyzete sokkal bonyolultabb és sokkal összetettebb, mint más ellenzéki pártoké. Igazából olyan, hogy DK nincs. Olyan van, hogy nagyon haragos és csalódott MSZP-sek, akik azért szavaznak a DK-ra mert szerintük az MSZP nem volt korrekt a Ferivel. Igen ez egy nagyon kemény és nagyon provokatív állítás. De a DK táborának 90 százaléka ilyen egykori MSZP szavazókból áll s csupán 10 százalékuk érkezett más irányból.

A DK tábor lényegesen nagyobb reményekkel vágott neki a 2018-as választásoknak. Azt gondolták, hogy ők erősebbek, mint az MSZP. Sőt közülük sokan, abba az igen komoly tévedésbe ringatták magukat, hogy a DK meg fogja nyerni a választásokat. Nyilván hideg zuhanyként érte a DK-sokat, hogy éppen, hogy megugrotta a párt  az 5 százalékot. A DK támogatottsága a fiatalok körében mérhetetlen, az idős bázis, -sajnos- az idő múlásával fogy, így ez már ebben a formában kevés lesz 2022-re.

Közben a DK-sok fejében ledőlt egy alap mítosz: a Feri az, aki le tudja győzni Viktort. Gyurcsány éppen hogy csak  becsusszant a parlamentbe? Az LMP-t se sikerült megelőzni? De hiszen a párt alapgenezise volt ez: hogy azért nem MSZP mert csak a Feri tudja megszorongatni Viktort.

A DK egyik és egyetlen főstratégiája az volt 2014 és 2018 között, hogy az MSZP-t ekézte. A hozzá közeli blogoldalak gyakorlatilag hevesebben támadták az MSZP politikusait, mint az EchoTV. Azonban ez a folyamat igen kontraproduktívan alakult a választási számok tükrében.

A DK-sok folyamatos MSZP támadásának és a külön listás indulásnak komoly ára lett: nem egy vidéki választókerületben, ahol a DK adta az MSZP által is támogatott jelöltet, a jelölt 5 százalék alatti eredményt ért el. Nem szavaztak oda az MSZP-sek, hiába tett meg mindent az MSZP pártközpontja, hogy ez ne így legyen. (Kiadtak direkt MSZP-s logos plakátokat a DK-s körzetekben, MSZP logos szórólapot, országos politikusok Kunhalmi, Hiller kampányolt a DK-s jelölteknek).

Ebből azonban egy súlyosabb következtetés vonható le, ami a DK jövőjét ebben a formában végleg megpecsételi: A DK nem tud sehogy se több szavazót elszívni az MSZP-től.

Gyurcsány Ferenc személyének megítélése, kormányzása után tíz évvel is annyira negatív az összes többi párt választói között és ami nagyobb baj a bizonytalanok táborában is, hogy lehetetlen, hogy azokból az irányokból szerezzen a DK új szavazókat. Eddig sem sikerült.

Jó, akkor mondjon le Gyurcsány! Nem mondhat. Mert ha lemond, akkor ugye a Dk alapgenezise szűnik meg: Gyurcsánnyal megcsináljuk.

Sakkmatt. A DK ebben a formában halott ügy. Nincs neki érdemben önállóan tovább. A főkérdés azaz, hogy akkor kikkel tovább. Szerintem a DK érdeke egy visszaintegrálódás az MSZP irányba. Mondjuk az nem is lenne baj, ha egy minél egységesebb baloldali tömb jönne létre.

Nem fenntartható az, amit eddig a baloldal művelt, az sem amit a DK.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here