Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Ligetvédők 770 napja tiltakoznak a budapesti városligetben tervezett múzeum negyed kialakítása ellen. A projektet szakemberek is élesen bírálták: szerintük aránytalanul sok fát kell kivágni és Budapesten bőven lett volna üres telek, ahol hasznosabb lett volna, ha megvalósul a Fidesz grandiózus elképzelése.

A 770 nap alatt a Ligetvédők a polgári engedetlenség számos műfaját vettették be: ha kellett kikötözték magukat fákhoz, tüntettek, fórumokat tartottak. Az építkezést bár lassították és értek el igen komoly részsikereket a kormány tántoríthatatlannak bizonyult.

Korábban is volt már példa, hogy a Fidesz beveti az érvelő embereit, hogy meggyőze a Ligetvédőket, tehát a kopaszokat, hogy ezt nem kéne, azonban most szerdán brutális tettlegességre került sor.

A Fideszhez számos szállal kötődő Valton Security biztonsági őrei verőemberekhez illő módszerekkel támadtak a környezetrombolás ellen tiltakozó békés civilekre. A történtekről videofelvétel készült, amely egyértelműen bizonyítja, hogy súlyos jogsértések történtek. Az egyik fiatal Ligetvédő lány, Antal Nikoletta igen komoly sérüléseket szenvedett amikor a polgári párt embereivel folytatott demokratikus diskurzust.

„Nyakmerevítőt kell viselnem, különben szédülök és hányingerem van. Agyrázkódást szenvedtem és zúzódásaim vannak, de már itt vagyok ismét az 56-osok terén”– mondta a Zoom.hu-nak Antal Nikoletta csütörtök délelőtt.

Azt is elmesélte a portálnak, hogy mi történt: reggel a ligetvédők táboránál, a volt Kertemnél favágók jelentek meg. Ő ellenük sikerrel léptek fel, de kiderült, ez elterelés, és az 56-osok terén, az épülő Néprajzi Múzeumnál folyik a fairtás, fakiszedés. Ekkor Antal Nikoletta demonstrációt jelentett be, és lezárták az építési terület egyik kijáratát.

Ez így maradt estig, a rendőrök kooperáltak velük. Azonban egyszer csak eltűntek a rendőrök és ekkor kezdődött a közelharc a valtonosokkal. Elvették az eszközeiket, Antalnak még a telefonját is, azt pedig megpróbálták tönkre tenni, azonban ütésálló, így nem ment tönkre.

A nyolcfős ligetvédő csapat 20-30 biztonságival küzdött, a valtonosok el akarták húzni az aktivistákat a kijárat elől. A legsúlyosabb jelenet talán nem is Antal leütése volt, hanem az, hogy az egyik biztonsági elővett egy kést. Őt a saját társai különítették el.

Antal Nikoletta megsérült, a nagybátyja akarta a kórházba vinni autóval, de a rendőrök először nem hagyták távozni az aktivistát.

Antal már Facebookon számolt be róla, hogy másnap a rendőrség gyanúsítottként őt hallgatta ki, miközben öt verték meg.  „Most engedtek ki a rendőrségről. Tegnap engem ütöttek, és én vagyok a gyanúsított.”-írja

A pártok közül az MSZP reagált és lépett az eset kapcsán. Közleményükben azt írják, hogy az MSZP kiáll a bántalmazott civilek mellett, és felajánlja, hogy jogi segítséget nyújt minden megtámadott ligetvédőnek.

Egyúttal felszólítják a kormányt, hogy bontson fel minden szerződést a civileket sokadik alkalommal bántalmazó, többszörösen jogsértő céggel.

A párt úgy véli, hogy a  magyar államot nem képviselheti olyan cég, amelynek biztonsági őrei békésen demonstráló embereket vernek. Ha a Fidesz fenntartja a Valton Security megbízásait, azzal nemcsak azt bizonyítja, hogy képtelen egyértelműen elítélni a civilekkel szembeni erőszakot, hanem azt is, hogy a rendszeres erőszakos fellépés Orbán Viktor politikai megrendelése.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here