Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap megalakult az új parlament. Megdöbbentő nevek nem lesznek képviselők 2018-2022-es ciklusban. Összetettük a legnagyobb távozók és visszatérők listáját

Tegnap megalakult az új parlament. Elég tisztességesen cserélődtek a képviselők. Meglepő módon az MSZP és a Fidesz cserélte le legjobban a parlamenti csapatát, de Jobbik és az LMP is búcsúztathat neves képviselőket. Azonban nem csak nagy távozások, de nagy visszatérések is vannak a parlamentbe.

Távozóból több van, így először jöjjön a legnagyobb távozó képviselők listája:   

  1. Dr. Répássy Róbert

Az egyre fogyatkozó igazi ősfideszesek egyike. Répássy 1988-ban alapító tagja a miskolci Fidesznek, már az első ciklusban parlamenti képviselő, igaz a következő ciklus kimarad neki, de 1998-tól 2018-ig folyamatosan jelen van az országgyűlésben. Volt államtitkár és országos Fidesz vezető is. Vissza vonulásának okairól sokat nem tudunk: egy szűkszavú posztban búcsúzott a parlamenttől.

  1. Dr. Bárándy Gergely

Bárándy a nagy múltú ügyvédcsalád legifjabb sarja volt 2006-ban amikor is először lett parlamenti képviselő. Az MSZP egyik nagy reménysége volt az ifjú Bárándy. Négy cikluson keresztül volt képviselő. Miután az MSZP- DK megállapodásban a körzete átkerült a DK-hoz bejelentette, hogy visszavonul és inkább az ügyvédi praxisában kíván tevékenykedni.

  1. Dr. Budai Gyula

Távozik a képviselők sorából a Fidesz vasökle Budai Gyula is, aki elszámoltatásért felelős kormánybiztos volt. Bár tevékenysége inkább csak vádaskodásokban merült ki, megosztó fickó volt a Fideszen belül is. Nyers modorát nem kompenzálta valódi eredményekkel. Pályafutása ügyvéd létére a MAGOSZ nevű agrármozgalomban kezdődött, szinte mint Torgyáné. Fájóan kevés ideig, csupán csak 2 ciklust lehetett képviselő.

  1. Dr. Hoffmann Rózsa

Egy generáció számára vált a neve szitokszóvá, amikor KDNP-s oktatási államtitkárként kvázi szétverte a közoktatást. Akárhányszor hozzányúlt az oktatáshoz  kiverte a szakmai köröknél a biztosítékot. A legérthetetlenebb távozás az Övé: pont most amikor a kormányunk kereszténydemokráciát épít nincs sehol a Mi Rózsánk? Hát hogy lesznek így a gyermekeink erkölcsös keresztények azt a kutyaúristenit?

  1. Kész Zoltán

Kész Zoltán személye a szememben egyszerre pozitív és negatív is. 2014-es ciklusban a veszprémi  időközi választást megnyeri nagy különbséggel s ezzel megszűnik a parlamentben a 2/3-ad. Akkor őt az MSZP, DK, Együtt, PM támogatta, így ez nagy siker volt a baloldalnak. A negatív azonban a távozása, bár MSZP kérlelte, hogy párt színekben induljon, mert ha esetleg nem nyer, akkor kb. 20 ezer töredékszavazat megy a kukába. Nem volt erre hajlandó. Ennek ellenére támogatta a párt a függetlenként induló jelöltet. Szerencsére nem (csak) ezen múlt a kétharmad.

  1. Gúr Nándor

Az MSZP egyik ismertebb országos politikusa Gúr Nándor sem lesz tagja az új országgyűlésnek. Bár sokan azt gondolhatják Gúr régi szocialista egyáltalán nincs így, csupán 1999-ben csatlakozik a négy diplomás szakember a párthoz. Eredetileg mérnök, majd a közigazgatásban dolgozik a BAZ megyei Munkaügyi Központ igazgatója. Nevéhez kötődik a magyar választástörténet legszorosabb parlamenti győzelme, s egyben a baloldal egyik legnagyobb sikere: 2006-ban mindössze 3 szavazattal verte meg az igen jobboldali edelényi körzetben Fideszes ellenfelét.

  1. Sallai R. Benedek

Az LMP parlamenti képviselőjének a kilépője botrányosra sikeredett. Amolyan kismagyar valóságnak megfelelőre. Még egy jó nagyot visszaköpött a társelnökre, pontosabban fellökte őt egy tanácskozáson. Hatalmas médiabotrány lett belőle. Az LMP soha nem létező vidéki lábát képviselte volna az agrárszakember. Ha megnézed a párt vidéki eredményeit, akkor láthatod milyen sikerrel.

3. Fodor Gábor

Igazi politikai matuzsálem. A Fidesz ősalapitója volt, majd amikor a párt liberálisból ó konzervatívvá kezdet átvedleni Fodor távozott és az SZDSZ-be folytatta. Fidesz elnök is szeretett volna lenni, de az Orbán-Fodor meccs vesztese lett s az SZDSZ-ben is gyakorlatilag akkor lett elnök amikor már a párt a megsemmisülés szélén volt. 2010-ben úgy tűnt, hogy végleg távozik a parlamentből: azonban megszervezi a Liberálisokat, egy alig 1 százalékos pártot és mindenki meglepetésére a 2014-es összefogás ötödik szereplőjeként bekerül ismét a parlamentben. Bár az MSZP-vel és a Párbeszéddel ismét sikerül a Liberálisoknak összefognia, de az MSZP listáján a 15. bejutó helyet Bősz Anett kapja s nem Fodor Gábor.

  1. Gőgös Zoltán

A magyar parlament legtisztább hangja. Az agrárszakember 1994 óta kisebb megszakítással folyamatosan parlamenti képviselő. Az MSZP elnökhelyettese, akit szinte mindenki elismer. Gőgös Zoltán visszavonulása is olyan, mint a politikai pályája: tisztességes. Bár az MSZP listáján az előkelő 6. helyen van, a választási eredményt látva bejelenti, hogy nem veszi át a mandátumát és azt egy fiatalabb politikusnak ajánlja fel, hogy ezzel is segítse a generációváltást a politikában.

  1. Vona Gábor

A Jobbik elnökének a visszaVONulásA a legrejtélyesebb. Vona Orbán Viktorral egy akolból keveredik ki, egy polgári körben kezdték a politikai gondolataikat megosztani a nagyérdeművel. 2006 után lesz a Jobbik elnöke, s a pártot a parlamentig juttatja. Sőt. Középpártá fejleszti. Megkérdőjelezhetetlen erősségű vezetőnek tűnik, amikor 2016-ban gond nélkül számol le a Jobbik tisztújításán a párt radikális szárnyával. Bár Ő maga sem volt korábban matyóhímzés, de meghirdeti a néppártosodást, megmondom őszintén a mai napig nem tudom hogy pontosan mit is takart, de ezzel valószínűleg nem csak én vagyok ezzel így. Hiszen a 2018-as választási végeredményt megnézve a Jobbiknak nem sikerül a bravúr: pont szinte semmit nem erősödött. A választás estéjén Vona beszéde olyan, mint azé aki folytatja és vannak tervei, de udvariasságból felajánlja a lemondását. A másnap ülésező elnökségig nem tudjuk mi történt: de a teljes visszavonulást jelentette be és nem a folytatást.

S most jöjjenek a nagy visszatérők. Egy kisebb parlamentből logikus, hogy kihullani sokkal könnyebb, mint oda visszatérni. Így ez a lista csupán 3 tagú. Érdekes, hogy bár az MSZP relatíve gyengébben szerepelt, de ez a párt cserélte le legjobban a parlamenti csapatát így a két legnagyobb visszatérés is ide kötődik.

Visszatérők:

3.) Kocsis Máté

A Fidesz ifjú reménysége. 2009-ben lesz Józsefváros polgármestere, ahol a korábbi SZDSZ-es Csécseit egy időközin váltja. Majd, 2010-ben parlamenti képviselő és a Fidesz kommunikációs igazgatója is lesz. Kocsis önként választja 2014-ben a józsefvárosi polgármesteri széket inkább. Azonban 2018-ban elindul a választásokon és fővárosi Fidesz átlaghoz képest nagy fölénnyel nyer is. Nem pusztán visszatér, de rögtön frakcióvezetője is lesz a pártnak.

2.) Molnár Gyula

Igen sok energiát tettek a politikai ellenfelei, hogy kicsinálják a népszerű újbudai MSZP-s polgármestert. Molnár 1994-ben lesz először parlamenti képviselő, majd 2002-ben a 11. kerület polgármestere. Nagy meglepetésre 2006-ban újrázik. A támadás sorozat ekkor indul el a politikus ellen: a legismertebb az Öböl-ügy, mely minden vádpontja alól felmenti a bíróság. 2010-ben kihull a parlamentből.  Az igazi visszatérése 2016-ban történik meg, amikor is az MSZP országos elnöknek választja. Bár a pártlistán előkelő helyen van, visszatérni egyéni győztesként tér vissza 8 év szünet után a parlamentbe, Újbuda-Budafok közös választókerületében nyer egyéni mandátumot.

1.) Gurmai Zita

A legnagyobb visszatérés Gurmai Zitáé, hiszen 14 év (!!!) után lesz ismét parlamenti képviselő. Gurmai először 2002-ben választják meg parlamenti képviselőnek, majd 2004-ben távozik a tisztelt házból és 2014-ig az Európa Parlament egyik legbefolyásosabb női képviselője lesz, hiszen a nagy múltú Európai Nőszervezet a Pes Women elnökének választják. Ezt a tisztségét azután is megőrzi, hogy az MSZP nagy EP választási veresége után kihullik Gurmai az Európa Parlamentből. 2018-ban tér vissza a magyar parlamentbe kérdés az, hogy meddig marad ott vajon, nem -e inkább az EP-be kíván majd visszatérni?

S az ellenzékieknek egy kis erőmerítés gyanánt: Gurmai és Molnár politikatörténeti visszatérése jól bizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here