Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormánypárti Magyar Idők nevű újság ma egy cikket közölt egy olyan gazdasági problémáról, melyre az ellenzék többször felhívta a figyelmet. Akkor azt mondta a kormányzat, hogy ez nem valós probléma.

Nem lehet tovább titkolni, hogy igen is gondot okoz a magyar gazdaság fejlődése szempontjából a munkaerőhiány. Bár az MSZP évekkel ezelőtt felhívta erre a problémára a figyelmet, akkor a kormány nem tett semmit. Most saját lapjuk a Magyar Idők ismerte el, hogy a baj van.

Az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, és a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt – írja a Magyar Idők. A lap szerint nem általános jelenségről van szó, a munkaerőhiány elsősorban az alacsony hozzáadott értékű, összeszerelő termelési egységeket érinti.

Ezeket a gyártási fázisokat néhány cég Ukrajnába, Szerbiába vagy akár a Távol-Keletre szervezik ki. Eddig két-háromezer dolgozó vesztette el emiatt az állását Magyarországon.

A lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke kiemelte: a napokban több mint ötszáz dolgozóját bocsátja el Gyöngyösön és Gödöllőn egy cég emiatt. A Lear Corporation nem az egyetlen ilyen cég, és helyzetüket a szakemberhiányon túl az sem segíti, hogy rendkívül magas a fluktuáció.

Arra nem számít, hogy tömegesen vinnék el a termelést, de nagyobb méreteket ölthet a probléma, és emiatt beruházások is elmaradhatnak, ezért tárgyalást sürget a kormányzattal.-ezt már a VOSZ főtitkára mondta a lapnak.

Az MSZP évek óta jelzi, hogy baj lesz. 2016-ban a párt egy megoldási csomagot is beterjesztett a parlament el.  Javaslatukban szerepel a minimálbér nettó 100 ezer forintra emelése, a közterhek csökkentésével, illetve a munkára rakódó járulékok általános csökkentése mellett a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrásainak döntő részét olyan átképzési, utazási és lakhatási költségtérítésre csoportosította volna át az MSZP , aminek segítségével a jelenlegi munkanélküliek megjelenhetnek a munkaerőpiacon

Természetesen 2016-ban anno a  Fidesz egyből lesöpörte  a szocialisták javaslatát. Ki nem találnák mivel:  szerintük a baloldal előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak. Az ellenzék szapulásán túl a kormánypárt arra nem tért ki, hogy hat év kormányzás után ők hogyan oldanák meg a jelentkező munkaerő-piaci problémákat.

Sehogy nem is oldotta meg. Persze a média propaganda szárnya agyon hallgatta akkor ezt a problémát. Hiába hívta fel a figyelmet az MSZP.

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here