Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közönséges csalók éltek vissza a népszerű színész Kulka János nevével, a rendőrség is nyomoz már az ügyben. Mi pedig összeszedtünk pár hasznos tanácsot, mire figyeljen, hogy Ön ne legyen csalás áldozata!

Hemzseg a Facebook a különböző csaló és átverős hírektől. Sajnos itt is a csalásoknak legkitettebb csoport a nyugdíjasok és a jóérzésű emberek, akik sokszor segítő szándékból osztanak meg egy ilyen álhírt.

Kulka János nevével visszaélve egy gusztustalan csalás terjeng a Facebookon ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozva a színész óriást- számolt be róla a Bors. Kamuoldalak a következő címmel: „Példátlan! Kulka János megdöbbentő ígéretet tett a félárva Léna, Mira és Milán ikerbabáknak! Könnyezve olvastuk levelét: le a kalappal előtte!” – közölték le az átverésüket.

A csalóoldal azt írja, hogy Kulka János támogatni fogja anyagilag a gyereket, ezzel csúnyán becsapva a félárván maradt családot. Maradjunk annyiban, hogy gyomorforgató. S persze vannak jóérzésű emberek, akik nyilván bedőlnek és tovább osztják az ilyen csalásokat.

Összeszedtünk pár hasznos jó tanácsot, hogy hogyan ismerheti fel a csaló álhíreket, hogy Ön ne legyen áldozata az ilyen átveréseknek.

Először is, ha egy portál neve ismerősen cseng, vagy nagy attól még nem garancia arra, hogy az valóban nem egy álhír vagy egy ócska propaganda cikk.

Ha több portál is írt ugyanarról a hírről, akkor az valószínűleg igaz. Érdemes beütni megosztás előtt pár, Ön által ismert portált, ha ott is kint van a hír akkor az valószínűleg nem átverés.

A másik sokkal egyszerűbb történet, hogy ha nem egy kitalált hírről van szó, akkor mindig van a cikkben forráshivatkozás. Pl. Kulka János az ATV-nek nyilatkozta. Alföldi Róberttel az Index készített egy riportot. Lendvai Ildikó a Facebook oldalán tette közre levelét, a Hírhugó tudósítása nyomán,  a HVG beszámolója szerint, a 444 értesülése alapján etc.

Ha nincsen megjelölve egy forrás, hogy honnan származik a hír vagy hogy kinek, hol mondta, írta az illető mindig kezdjen el gyanakodni, hogy itt bizony valami átverés van a dologban. Logikus is, hiszen híreket maguktól portálok nem tudnak kitalálni, annak mindig van egy forrása. Azonban, ha az nincs akkor az álhír.

Akkor is gyanakodjon, ha van hivatkozás, de az valami külföldi ismeretlen weboldalra hivatkozik. Az igazi feketeöves átverős oldalak zöme angol nyelvű, ha nem tudja jól értelmezni az angol nyelvű forrást inkább ne ossza tovább a hírt.

Köszönjük, hogyha segít egy megosztással, hogy minél több ember tudja, hogyan ismerheti fel a csaló álhíreket és ne legyenek Ők is áldozatai az átverésnek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here