Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap felgyorsultak az események a Jobbik háza táján. A párt tisztújítása után is kérdéses volt, hogy egybe tud-e maradni a Jobbik. Mára eldőlni látszik: itt szakadás lesz.

Az hogy a véleményvezérek Kasszandra-ként megmondták, hogy ez szakadni fog vagy Ők maguk vonzották be ezt a lehetőséget nem tudjuk. De miután tegnap kizárta a Jobbik frakciója Dóró Dórát, a párt legnépszerűbb politikusát felgyorsulni látszanak az események.

Toroczkai László, aki pár százalékkal maradt alul a Jobbik tisztújító kongresszusán, ugyanis tegnap egy Facebook posztot tett közzé, melyben ezt írja:

„Dúró Dórát ma kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából. Egyetlen bűne, hogy volt bátorsága elnökhelyettes-jelöltként mellém állni az elnökválasztási kampányban.(…) Dúró Dóra a mai napig arról beszélt, hogy a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált.

Mától nincs értelme többet erről beszélni. Előre kell tekinteni. Húsz évvel ezelőtt a MIÉP-ben kezdtünk politizálni, aztán hosszú évek mozgalmi munkája után sokan a Jobbikban folytattuk. A pártok jönnek, mennek. Születnek és elmúlnak. A bajtársi közösség azonban marad.”

A szélsőjobboldali Kuruc.info ezt a bejelentést már egyértelműen pártszakadásként kezeli, sőt Dúró Dóra Facebookon ezt a hírt megosztotta és terjedelmes posztjában így fogalmaz „számomra tényleg a Jobbik egyben tartása volt a legfontosabb, mindenkinek ezt akartam üzenni. Úgy látom, nem mindenki ezt a szempontot helyezi előtérbe.”

Az elég egyértelműnek látszik, hogy a Jobbik tisztújítása a pártban nem hozott békét és a Jobbik már szétszakadt, most az a kérdés, hogy formálisan is meg fog-e ez történni és el fog-e indulni egy új széljobbos párt Toroczkai vezetésével.

Dúró kizárása elég vagabund politikának tűnik, már csak annak fényében is, hogy Vona Gábor a tisztújításon kért elnézést a korábbi alelnök társaitól, miszerint rossz döntést hozott, hogy megvétózta az indulásukat.

Tehát érdemben itt már csak egy kérdés marad: Toroczkaiék mekkora szeletett tudnak kiszakítani a Jobbikból? Pörzse Sándor, a párt korábbi politikusa szerint, csupán 80 fő lesz az aki távozni fog, persze ha ez a 80 fő mind helyi vezető az már igen komoly sebet ejthet a Jobbik hálózatán.

Hogy ez a Pörzse által emlegetett 80 fő mekkora veszteség valójában a Jobbikban nehéz pontosan megjósolni. Azonban ha megnézzük az MSZP-DK pártszakadását, ahol DK nagyságrendileg ugyanennyi vezetőt volt képes elvinni az MSZP-ből láthatjuk, hogy igen komoly rést lehet ejteni egy párton.

Annyiban más ez a szakadás, hogy Gyurcsányék az MSZP-ben egy évig a párt pénzén és infrastruktúráján szervezhették a DK-t. A Jobbik pártvezetésének a fejében az lehet Dúró gyors kizárása mögött, hogy időt nyerjenek. Ne legyen Torczkainak ideje jobban megszervezni a kiválást és a létrejövő formációja erőtlennek tűnjön.

Ennek ellenére hibás lépésnek tűnik Dúró kizárása, sokkal kevésbé látszik egy megfontolt és előkészített politikai döntésnek, mintsem egy hirtelen jött improvizatív ötletnek. S az ebből keletkező esetleges felháborodás Toroczkaiék malmára hajthatja a vizet.

Ami azonban biztosan látszik, hogyha létre is jön Toroczkai új mozgalma, akkor is parlamenti képviselet nélkül marad, hiszen a Jobbik frakciójában érdemben nincsenek hívei. S az is egy más kérdés, hogy hiába kapott Toroczkai 46 százalékot a kongresszuson szinte kizárt, hogy mind a 46 százaléknak lesz bátorsága követni Toroczkait.

Ez a szakadás azonban végleg megpecsételheti a Jobbik sorsát, ugyanis ha Vonának nem sikerült egy egységes Jobbikkal az érdemi áttörés, egy szakadt konkurenciát kapó táborral ez biztos hogy az ellehetetlenüléshez vezet középtávon. Tehát a csata nem zárult le. Sokkal inkább most kezdődik.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here