Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Horváth Csaba mai sajtótájékoztatóján tette helyre Tarlós István főpolgármestert, azért mert az képes volt azt mondani: sikerrel zárult az orosz metrókocsik felújítása.

Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott: a főpolgármester tájékoztatójából kiderült, hogy Budapest „a világ legtökéletesebb metróját” vette meg, úgyhogy azt javasolja Tarlós Istvánnak, „a rettenetes szolgálati gépjárműjéből” szálljon át „a világ legtökéletesebb, ám klímamentes metrójára” és „ott keresse 35-40 fokban a fakockákat”.

Horváth Csaba sérelmezte, hogy a főpolgármester felszólította a közgyűlés pénzügyi és ellenőrző bizottságának tagjait, ne menjenek el a tervezett jövő heti ülésre, ahol az MSZP kérdéseit tárgyalták volna a metrókocsik felújításáról. Az MSZP-s politikus szerint ez azért különösen súlyos, mert a bizottság feladat- és hatáskörénél fogva kompetens a kérdésben.

Közölte: az ülésen – amelyre meghívták a BKV vezérigazgatóját is – többek között arra szerettek volna választ kapni, hogy a metrókocsik késedelmes szállítása és a műszaki hibák miatt mennyi a BKV aktuális kötbérkövetelése, ebből mennyit ismer el a vállalkozó, kapott-e a BKV javaslatot a pénzbeli követelések más formában történő törlesztésére, illetve van-e egyáltalán az orosz félnek fizetési hajlandósága. Arra is kíváncsiak, hogyan és mikor szerez érvényt a BKV jogi úton a követeléseinek, és kik segítik a BKV munkáját külső szakértőként.

A politikus emlékeztetett: tavaly a városháza és a BKV azt közölte, a több milliárdos kötbérigény alkalmas lehet arra, hogy klímaberendezés kerüljön az orosz metrószerelvényekbe.

Horváth Csaba azzal kapcsolatban, hogy Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt közölte, hogy számukra Tarlós István a legtökéletesebb főpolgármester, kijelentette: az a baj, hogy ami jó a Fidesznek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, az rossz Budapestnek.

A fővárosnak szerinte olyan főpolgármesterre lenne szüksége, aki az ő érdekeit képviseli, és el tudja érni, hogy Budapest visszakapja a befizetett adó 10 százalékát, amely alkalmassá tenné Budapestet saját életének menedzselésére.

Kifejtette: ha lenne normális együttműködés a kormány és a főváros között, akkor a főváros megkapná azt az 5 milliárd forintot, amely ahhoz kell, hogy ne 7, hanem csak 3 évig tartson a Lánchíd és a Váralagút felújítása, illetve azt a 20 milliárd forintot, amelyből egy nyár alatt fel lehetne újítani a 4-6-os villamos vonalát 5-6 esztendő helyett.

Ezek a konkrétumok, amelyek alapján el lehet dönteni, van-e a főváros és kormány között normális együttműködés – hangsúlyozta.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here