Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Török Gábor, politológus egy rádióadásban beismerte, hogy hatalmasat tévedett az MSZP-vel kapcsolatban. 

Az Infórádió Aréna című műsor vendége volt Török Gábor, politológus a héten.  A neves elemző elismerte, azt hogy tévedett amikor a választások előtt azt gondolta, hogy az MSZP a választásokon vagy utána ki fog múlni.

Akik rendszeresen olvassák a Hír Hugót, azok tudják hogy többször írtuk, hogy az MSZP halálával kapcsolatos elemzéseket  nagy kérdőjellel kell fogadni és távol van az MSZP attól, hogy szétessen.

Az MSZP leginkább abban a helyzetben van mint a gazdag nagybácsi, akinek a rokonok már nagyon várják a halálát, mert szeretnének már osztozkodni az örökségen. Ciánozzák, ha beteg orvos helyet papot hívnak hozzá, gyógyszer helyett placebót kap és száraz kenyéren tartják. De meghalni még sem akar sehogy se. Mert elég erős a szervezete, hogy kibírja, igaz időnként, a családi segítségnek köszönhetően is, gyengélkedik.

Amit tisztelni kell Török Gáborban, hogy Ő elismerte, hogy tévedett az MSZP-vel kapcsolatban. Azonban nem ő volt az egyetlen, aki csodás elemzésekben levezette, hogy miért is van már megint vége az MSZP-nek.

Na de íme Török Gábor rádió interjújának az MSZP-ről szóló része:

Az nyilvánvaló szerintem, hogy a választásnak a szocialista párt volt a legnagyobb vesztese, tehát ahhoz képest, hogy milyen kalkulációk voltak előzetesen, a szocialista párt majdnem a 10 százalékos küszöböt sem tudta átlépni.

Más kérdés, hogy a 2017-es év őszi helyzetéhez képest vagy Botka László lelépése utáni helyzetéhez képest nem annyira rossz az, hogy az MSZP 10 százalék feletti eredményt tudott elérni. De hát  ahhoz képest amit ők vártak… ahhoz képest ez a 12 százalék fölötti eredmény nagyon gyengének számít.

Amiből nyilvánvaló, hogy a szocialista párt történetének legválságosabb időszakába kellene, hogy legyen. Bizonyos értelemben abban is van, de van egy érdekes helyzet az, hogy a többi ellenzéki pártban még nagyobb a káosz.

Tehát láttuk azt, ami az LMP-ben történt, ahol verekedésig fajultak a belső konfliktusok, nyilvánvaló, hogy a Jobbik mostani történetei is azt az üzenetet közvetítik, hogy a Jobbikból kiszakadnak politikusok, hogy a Jobbik stabilitása megingott. Ebben a helyzetben a szocialista pártnak a mostani elnök választása az egy menedzselhető, mérsékelt történetnek látszik.

Senkinek nem vérzik az orra és nem is szakadnak. (teszi hozzá  a műsorvezető)

A szocialista pártnak a régi-régi túlélési reflexei erősebbnek bizonyulnak, mint az újonnan létrejött politikai pártoké. A Jobbiknál vagy az LMP-nél ezt nem látjuk, a szocialista pártnál, akik már tényleg a padlón feküdtek, most azt lehet látni, hogy előjött az a régi reflex, hogy legalább a válság helyzetben tartsunk össze és olyan jelentős kibeszélés nincs , az elnök választás viszonylag nyugodt mederben zajlik.

Most nem azt akarom mondani, hogy az MSZP erősödött, vagy hogy az MSZP jól jött volna ki ebből az időszakból, de megint nem azt lehet látni, hogy az MSZP a végórái felé közeledne.

Abból az ellenzéki kínálatból, ahol most éppen mindenki  önmagát vagdossa szét, ott a szocialista pártról megint az látszik, mintha képes lenne a túlélésre. Tehát még egyszer nem arról beszélek, hogy bármi sikert is fel tud mutatni az MSZP, de ha ezt az elnökválasztást viszonylag feszültségmentesen hozni tudják, (…) és lesz a pártnak új elnöke, akkor az MSZP mégiscsak meg fog maradni.

Most nem az látszik, amit én magam is gondoltam korábban, hogy a szocialista párt a választásokon vagy a választások után az SZDSZ vagy az MDF sorsára fog jutni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here