Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szakportálok egyre többet cikkeznek különböző kisebb-nagyobb megszorításokról. Így elmondható, ameddig a nagyérdeműt a Stop-Soros untatja az Orbán-kormány egy csinos kis megszorít

A kormány szépen titokban, a költségvetésben jól elrejtve egy eltitkolt megszorító csomagot csempészett a parlament elé. Melynek igen csak összetett elemeit különböző szakportálok igyekeznek feltárni.  A Hír Hugó beszámolt róla, hogy a családokon is keményen fog csattani az ostor, ugyanis a kormány megszünteti a béren kívül adható juttatások zömének az adókedvezményét.

Azonban az Orbán- csomag újabb elemét tárta most fel az egyik szakportál Mfor.hu. Köztudott tény, hogy 55 év felett brutális nehéz elhelyezkedni, ráadásul hogy el lehessen menni nyugdíjba még 10 évet kellene dolgozni az embernek. A most tervezett megszorításnak köszönhetően gyakorlatilag ellehetetlenül az, aki elveszti 55 év felett az állását.

Azt, hogy az 55 év felett is el lehessen helyezkedni egy adókedvezménnyel igyekeztek az előző kormányok elérni. Az úgynevezett szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezmények volt az ilyen egyik eszköz. Főleg a munkaerő piaci szempontból veszélyeztettet  csoportokról van szó, mint például a tartósan munkanélküliek, a fiatalok, vagy épp az 55 év felettiek.

Utóbbi korcsoport esetében azonban brutális változás jön jövőre, hiszen a kormány rájuk vonatkozóan megszünteti a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezményt. Vagyis a munkaadó számára már nem lesz előnyösebb egy nyugdíj előtt álló, 55 évnél idősebb személy alkalmazása.

 

Ráadásul a megszorítás indoklása is hibás, hiszen a kormány álláspontja szerint azért nem szükséges fenntartani, mert többek között a nyugdíjasok foglalkoztatása jövőre még kedvezőbb lesz, ugyanis egyáltalán nem kell szochót fizetnie a munkáltatónak.

Egy baj van, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár ugyanis 65 év, tehát felmerül a kérdés: mi lesz a dolgozni vágyó 55 és 65 év közötti magyarokkal. A szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezmény megszüntetésével az amúgy is nehéz elhelyezkedés csak még problémásabb lehet az érintett korcsoportnak.

A kedvezmény ellenére így is magas a munkanélküliség ebben a korcsoportban, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikájából kiderül ugyanis, hogy ez év májusában a munkaügyi hivataloknál a nyilvántartott álláskeresők negyede, 60,2 ezer fő 55 év feletti.

A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy nem mindenki regisztrál a munkaügyi központokban, így kb. 111 ezer fő munkába állása válhat nehezebbé, amennyiben eltörlik az esetükben érvényesíthető kedvezményt.

Tehát a számok világosak igen is szükség lenne erre foglalkoztatást könnyítő eszközre. Persze, arról hogy mire készül az Orbán-kormány a propaganda média hallgat, ameddig a nagyérdeműt Stop- Sorossal untatja titokban a parlament előtt van egy megszorító csomag. Oszd meg te is ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogy Orbán, hogy babrál ki a nyugdíj előtt állókkal.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here