Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nos első ránézésre természetesen semmi olyan nincs a gyülekezési törvény módosításában, ami miatt ne lehetne tüntetést szervezni. De a Fidesz tudja, hogy hogyan lehet pár apró ravasz kis ötlettel ezt megszüntetni.

A 444. hu szedte össze egy terjedelmes cikkben a teljes gyülekezési törvény változását. Nyilván nem hülye a Fidesz ebben vannak pozitív lépések is de van egy pár apró kis ravasz ötlet a tervezetben, ami gyakorlatilag ellehetetleníti, hogy itt nagy tüntetések legyen.

Ráadásul ezek olyan apró kis genya javaslatok, amire egy átlag ember azt mondja, igen igazuk van! Közben olyan mértékű terheket róhat a tüntetés szervezőjére, aminek nyilván nem lehet megfelelni így marad a bírság.

Az új törvény szerint a tüntetés résztvevői által okozott károkért a károkozóval együtt a szervezők is felelősek. De ha igazolni tudják, hogy az adott helyzetben úgy jártak el, ahogy elvárható volt, felmentik őket.

Nos, persze erre mindenki azt mondja igen! Feleljenek ők is, ha már oda vitték az embereket. Igen ám, de gondoljuk csak ezt egy picit végig. Egy 100 ezres tüntetésen szinte lehetetlen ezt a pontot teljesíteni, ha csak nem egy komoly biztonsági szolgálata van az embernek.

Jó-jó tudom, hogy kellenek akkor rendezők, de itt egy károkozás megakadályozását kellene elérni, ami nem véletlen hogy egy külön szakma: a személy és vagyon védelem.

S akkor még nem is beszéltem mondjuk olyan esetekről, ahol mondjuk kiküldik a már ismert kopaszokat, hogy mondjuk keletkezzen már egy kis kár… persze ilyen elő sem fordulhat

Azonban a törvény módosítás tartalmazz más nehezen betartható apró kis genyaságot: 5 és 50 ezer forint közötti bírságot kaphatnak a szervezők akkor is, ha a tüntetés után nem bontja el egyből a rendezvényhez szükséges építményeket, nem távolítja el a plakátokat vagy nem szedi össze a szemetet, esetleg nem állítja helyre a környezetvédelmi károkat.

Ezekre is nyilván mindenki azt mondja, hogy helyes! Hát szedjék össze maguk után a szemetet. Nos, megint gondoljunk egy 100 ezres tömegtüntetésre, ami végig vonul a fél fővároson. Szintén sem személyi állománya sem infrastruktúrája nem lehet és nincs is senkinek egy ilyen méretű esemény után „összeszedni a szemetet” mint az FKF Zrt-nek.

Nem véletlen, hogy tökmindegy milyen tömeg esemény van, legyen az sport, kulturális vagy szabadidős azt mindig a Főkefe takarítja. Mivel ez a törvény a rendezvény utáni takarítási feladatot a tüntetés szervezőjének jelöli ki, még az is előfordulhat, hogy egy csinos kis számlát kaphat az FKF-től a rendezvény végén ja és még meg is büntetik egy 50 ezere.

Kísértetiesen hasonlít ez a módosítás a sztrájk jog módosítására. Persze lehet sztrájkolni Magyarországon, de érdemben senki nem tud vele normálisan élni. Apró és igazolható módosítási javaslatok ezek, melyről pontosan tudja a Fidesz, hogy az eredménye az, hogy itt aztán sok tüntetés nem lesz. S ha tiltakozol ellene mit mond rá: azért tiltakoznak a ballibek, mert nem tetszik nekik, hogy a tüntetés után össze kell szedni a szemetet. Abba meg már senki nem gondol bele, hogy egy 100 ezres tömeg után mit jelent kitakarítani a várost….

Ha a parlament rábólint a javaslatra, októbertől már ezek a szabályok alapján lehet tüntetéseket szervezni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here