Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megkezdi az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 2016-2017. évi gazdálkodásának törvényben előírt, ütemezett ellenőrzését – közölte a szervezet tervezési vezetője az ÁSZ honlapján kedden.

Most, hogy már vége a választási kampánynak megvizsgálja az ÁSZ a Fidesz és a KDNP gazdálkodását is. Nincs itt semmi látni valló, így volt ütemezve. S az ellenzéki pártoknak csak pechük van, hogy őket a választások előtt vizsgált. Érthető.

A HVG írta meg, hogy  az ellenőrzések során azt értékelik, hogy a pártok által közzétett pénzügyi kimutatások a törvényi előírásoknak megfeleltek-e, a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi és belső előírásokat, valamint a működésükhöz szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használtak-e fel.

A Fidesz ellenőrzése mintha egy picit meg lenne csúszva ugyanis a 2017 nyarán lezárult ÁSZ vizsgálta a pártnál csak a 2014-2015-ös éveket elellenőrizte.  Mindenki nyugodjon meg, termesztésén  az ellenőrzés során  az ÁSZ megállapította, hogy a Fidesz és a KDNP a könyvvezetése és gazdálkodása során a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket és belső előírásokat betartotta. A működésükhöz a forrásokat, köztük a költségvetésből juttatott és az egyéb támogatásokat, adományokat szabályszerűen használták fel és számolták el.

Hát hogy is lehetne másképp.

Az, hogy miért van a Fidesz és furcsa szerencse mód a KDNP gazdálkodása is megcsúszva arra  ÁSZ-nak természetesen van magyarázata: „törvényi előírás szerint kétévente, a vonatkozó törvényi előírások alapján, nyilvános módszertan és azonos eljárási szabályok szerint ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesült pártok gazdálkodásának törvényességét az 1990 után kialakult ütemezés szerint. A Fidesz és a KDNP ütemezett ellenőrzése az ÁSZ 2018 második félévi ellenőrzési tervében szerepel, amelyet a szervezet hamarosan átad az Országgyűlésnek”. Hát világos nem?

Az ÁSZ az ellenzéki pártokra a választások előtt csapott le, amit a Jobbik nagyon megérzett. Érdekesség, hogy az ellenzéki pártoknál, így a Jobbiknál is még az adott év gazdálkodásából származó tételek miatt is elmarasztalták el őket, addig a Fidesz sok évvel ezelőtti gazdálkodását vizsgálták.

A Magyar Államkincstár júliustól ugyanis csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék jogszabályellenes finanszírozást állapított meg. Ez praktikusan azt jelenti, elzárták az állami pénzcsapot, ami a Jobbik esetében óriási érvágás.

A MÁK vasárnapi közleménye szerint az intézkedés a Demokratikus Koalícióra, a Párbeszéd Magyarországért Pártra, a Magyar Szocialista Pártra, a Lehet Más a Politikára és a Jobbik Magyarországért Mozgalomra vonatkozik. Ráadásul a Jobbik addig nem juthat közpénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetést.

A Jobbik a számvevőszéki vizsgálat szerint a júliusi költségvetési támogatást jelentősen meghaladó, több mint 331 millió forint tiltott támogatást fogadott el, a büntetés kifizetésére összegyűjtött pénzt pedig kampánycélokra fordította.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here