Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A népszerű televíziós pár éve igazolt át az ATV-től új csatornájához, azonban most komoly fellegek gyülekezhetnek feje felet.

Tegnap robbant a bomba hír, hogy Simicska Lajos összes üzleti érdekeltségét eladja Nyerges Zsoltnak, aki egy Fideszhez közeli üzletember. Így újra akolon belülre kerül az elkószált Simicska-portfolió.

A tranzakció érinti a Simicska média birodalmat is, így a Hír TV-t. Tegnapi elemzésünkben mi már jeleztük, hogy ez a tulajdonos váltás könnyen lehet, hogy a csatorna végét jelenti.

Anno volt egy olyan „tudományág”, hogy kremlinológia. Azzal foglalkozott, hogy a Szovjetunióból kiszivárgó hírekből próbált valamiféle képet alkotni az államvezetés valós trendjeiről és erőviszonyairól.

Nagyából ugyan ez a helyzet, hogyha a Fidesz-világ belső erőviszonyairól vagy lépéseiről akarunk valami előrejelzést adni, ugyanis egy kifelé teljesen zárt világ az övék, azonban az Echo TV és egyéb kormánypárti médiumok időnként csepegtetnek egy-egy fél mondatot, amit érdemes komolyan venni.

A Fidesz világ kifelé zárt, azonban belül igen jól összekapcsolt. A politikai elit, a kulturális elit és gazdasági elit tagjai egymással személyes jó viszonyba vannak és nem csak a teteje, alsó szinteken is meg vannak ezek az emberi kapcsolatok. Hát innen vannak a jó információk és mivel kifelé alig vannak kapcsolatok ezért gyakorlatilag megbonthatatlan a csapat.

(Tényleg csak zárójelbe, hogy a baloldali világ ennek pont az ellentéte, kifelé nyitott, azonban befelé zárt. Nincsenek, vagy minimálisak a kulturális, gazdasági és politikai elit között a személyes kapcsolatok. Ha nem így lenne, „A” kulturális szereplő nem küldené el nagy nyilvánosság előtt a francba az egész ellenzéket, de nincs más eszköze hogy hasson, mert nem tudja felhívni „B” politikai szereplőt mert nem ismeri személyesen. Ebből következik az, hogy ezen az oldalon az információk meg pontatlanok sokszor.)

Na, de ne kalandozzunk el a világokban, a kormánypárti média igen erőteljes kijelentő módban jelezte, hogy bizony a HírTV az hamarosan bezár. Ők nyilván már tudták az informális csatornáikon keresztül, hogy meg fog történni a Simicska-Nyerges paktum.

S mára már a kormánypárti Magyar Idők ezt írja: gazdát cserél a „koronaékszerként” emlegetett Hír TV is, amely információnk szerint rövidesen megszűnhet.

Ha ez bekövetkezik, akkor az összes műsorvezetők közül Kálmán Olga kerül a legnagyobb bajba. Hiszen, az ATV-s elválása nem  sikerült éppen baráti szakításra. Sőt, a HírTV-s körök, hogy nézőket szipkázzanak el az ATV-ről minden eszközzel igyekezték azt a látszatot kelteni, hogy az ATV-be már megérkezett a Fidesz világ.

Így vélhetőleg az ATV-hez már nem fog tudni vissza igazolni.  S ezzel a kör nagyjából be is zárult, hiszen a többi médium az Echo, MTV azok Fidesz érdekeltségek. Persze még valamelyik kisebb csatornához le tud igazolni pl. Heti TV,  N1TV  stb. de ez akkor is komoly presztízs vesztés neki.

Bár Kálmán Olga egy kiváló riporter, azonban pályafutása első másfél évtizedében leginkább a baloldal ökle volt, amivel nincs is baj, és szó se róla, profi volt. Oly annyira, hogy még az ATV-n Schiffer Andrásnak is neki rongyolt, hogy miért nem vessz részt egy antifasiszta demonstráción.

Azonban ilyen előtörténettel átmenni egyik pillanatról egy másik pillanatra egy olyan médiacsoporthoz, amiről lehetett már akkor is sejteni, hogy valami nem lesz kerek vagy épp a Jobbik egyik szekértolója lesz, hát médiaüzleti körökben nem egy könnyen megbocsájtható dolog. Az RTL már egy ennél kisebb kilengésért is jó időre levesz embereket a képernyőről.

Ráadásul arról is voltak hírek, hogy Olga még a nézettséget sem úgy hozta, mint az ATV-n, hiszen az erőssége a Fideszes politikusoknak feltett kemény kérdésekben rejlett, azonban a HírTV-hez nem mentek be a Fidesz emberei.

Az hogy baloldalról megmentik-e a műsorvezetőt? Hát ha lenne is ilyen eszköze a baloldalnak, de vélhetőleg nincs is, akkor is nagy kérdés lenne, hogy az „árulását” meg tudják-e neki bocsájtani, illetve Kálmán Olga sejti-e  már, hogy komoly hibát követett el, amikor átigazolt, tehát vissza akar-e térni balra?

Szóval könnyen elképzelhető, hogyha lehúzza a rolót a Hír TV akkor Kálmán Olga lekerül egy huzamosabb időre a képernyőről csatorna híján.

Hát ez a kis magyar szomorú médiasors 2018-ban.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here