Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Időközi választást tartanak ma Józsefvárosban és az V. kerületben. A választók 19 óráig járulhatnak az urnák elé. Mindkettő időközi választáson egy esélyes ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesz jelöltjével. 

Időközi választást tartanak ma Budapest kettő kerületében. Józsefvárosban polgármestert választanak, mivel a kerület eddigi polgármestere Kocsis Máté országgyűlési képviselő lett és a két tisztség összeférhetetlen, így a nehéz sorsú kerület további vezetése helyett, inkább a parlamentet választotta.

Az V. kerületben egy önkormányzati választókerületben voksolnak az ott élők. Itt is hasonló okok miatt kerül megrendezésre a választás, mint Józsefvárosban. Böröcz László, a kerület alpolgármestere, a Fidelitas nevű szervezet elnöke lett parlamenti képviselő.

Mindkét választáson az ellenzék egy független jelölt mögé állt be. Józsefvárosban Győri Pétert, az MSZP, DK, LMP, Párbeszéd, Momentum és a helyi civilek is támogatják. Az V. kerület 4. számú egyéni választókerületében Nagy Béla kerületi tanárembert támogatják ugyan ezek a szervezetek. Ráadásul semelyik választáson sem indít  a Jobbik jelöltet.

A fő kérdés az, hogy nyerhet-e az ellenzék ezeken a választásokon?

Elvileg igen, mindkét választást megnyerhetik. Az V. kerületben választották meg Hollik Istvánnal szemben az LMP-s Csárdi Antalt tavasszal. A VIII. kerületben pedig a tavaszi választások eredménye alapján ezek a pártok együtt képesek legyőzni a Fideszt.

Azonban minden azon múlik mennyire sikerült mozgósítani az embereket a különböző táboroknak. A Fidesz híresen jó mozgósító, de az időközi választások nem az erőssége. Az előző ciklusban is elbukott jó pár fontos választást.

Az ellenzéknek sincs könnyű dolga, ez az első választás ugyanis a 2018-as parlamenti választások óta. A baloldali bázis köztudottan hajlamos távolmaradásával büntetni a pártjaikat. S van is most  miért. Először is az a parlamenti választásokon elmaradt összefogásért.  Másodjára, nem szép orcájukat mutattatják manapság az ellenzék pártjai. Az LMP-ben és a Momentumban voltak éppen balhék. A Jobbik szakadt, a DK meg kvázi tetszhalott s bár az MSZP egész jó orcáját mutatja, ebben a médiatérben az ellenzék balhéjai mindig hangosabbak lesznek.

Tehát a fő kérdés az, hogy az ellenzéki szavazók félreteszik e csüggedtségüket ma és értik, hogy minden ilyen választás, ahol az ellenzék győz valójában a Fidesz rendszerét gyengíti. Tehát nem tét nélküli a választás.

A Fidesz sem lehet nyugodt hiszen most valóban egy erős kihívott kapott, ennek lehet a jele, hogy egy független jobboldali jelölt visszalépet a választások előtt. S erőteljesen rongálták Győri Péter plakátjait.

11 óráig Józsefvárosban a részvétel nagyon alacsony volt , csupán a választók 7 százaléka ment az urnák elé ez a szám 13 órára 11 százalék felé kúszott.

A Fidesznek kedvező terepen a Tisztviselő telepen a legmagasabb a részvétel, 18 százalék körüli, de a baloldalnak kedvezőbb Százados úti részen is a kerületi átlag felett van a részvétel, 14 százalékos.

Tehát ebből sem lehet következtetni. Inkább azt mondom, hogy ebből bármi lehet. Így mindenki menjen el és szóljon Józsefvárosi ismerőseinek. Holnap már késő.

Ma egy olyan választás van végre, amelynek estéjén mindenki izgulhat a végeredmény miatt. Nem fog működni a papírforma.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here