Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most már 100 százalékos a feldogozottsága a józsefvárosi időközi választásnak, így elmondható hogy Sára Botond Józsefváros következő polgármestere.

Roppant alacsony, 21 százalékos részvétel mellett zajlott az időközi választás Józsefvárosban. Annak ellenére, hogy a baloldal most megtette a kötelezőt és összefogott, még is hatalmas Fidesz győzelem született.

A Fidesz 63 százalékot kapott, míg a függetlenként induló Győri Péter, akit az MSZP-DK-LMP-Momentum-Párbeszéd is támogatott, csak 36 százalékot ért el.

Hogy mi a baloldali vereség oka az egy mélyebb elemzést igényelne, de gyors olvasatban az látszik, hogy a baloldali szavazók otthon maradtak, míg a Fidesz el tudta vinni a szavazóit.

Győri kb 4500 szavazatot kapott, ami árnyéka a kerületi baloldali tábornak, míg Sára Botondra 8200-an voksoltak. Ez a kerületi Fidesz szavazók kb  80 százaléka, a baloldal a táborának csupán a 30 százalékát tudta mozgósítani.

Pedig kampányoltak cefet mód. Online térben is lehetett látni, hogy rengeteg fórumot, kitelepülést, plakátozást szerveztek. Voltak mozgósító videók, tehát minden ami egy profi kampányba kell.

Ennek ellenére, Győri Péter csupán 2 szavazó kört tudott megnyerni a 62-ből. Érdekes, hogy egy inkább jobboldalit és egy kifejezetten baloldalit. A többit mind elhozta a Fidesz.

Azonban ezt a választást legjobban a 2014-es Európa Parlamenti választásokra hasonlít. A baloldal túl van egy hatalmas parlamenti buktán és rá másfél hónappal tartották meg EP-t 2014-ben. Azon a választáson is igen alacsony volta részvétel és szintén a baloldaliak maradtak távol.

Elég egyértelmű, ahogy 2014-ben úgy most 2018-ban is ezen az időközin is a baloldalik megbüntették a pártjaikat. Most leginkább azért, mert voltak olyan pártok, akik az istenért sem akartak összefogni.

Valahol érthető a baloldali bázis csüggedtsége és érthető is, hogy ki akarták fejezni: nem volt oké, amit a parlamenti választásokon csináltatok, kedves pártjaink.

Ez megtörtént. A baloldal pártjainak legyen pedig tanulság, hogy nem lehet következmények nélkül önzőzni, mert a bázis meg fog büntetni.

Ma azt üzenték a szavazók nektek, nincsen egyéni stratégia, nincsen egyéni pártérdek. Vegyétek tudomásul. Nem számíthatunk rátok tavasszal, akkor most Ti sem számíthatok ránk. 2018 tavaszán nem tettek meg mindent a kormányváltásért. Legyetek kedvesek legközelebb  mindent megtenni, hogy a Fideszt le lehessen váltani.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here