Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV Start című műsorának volt vendége Meleg János, aki nyíltan beszélt arról, hogy milyen hatalmas problémákkal küzdődik a magyar vasúttársaság.

Sírva kérte egy vasutas, hogy tegyen valamit az érdekükben, hogy ne vegyék el a cafeteriát, így kezdte a Vasutasok Szakszervezetének elnöke a MÁV problémájának ismertetését, ugyanis akkora az emberhiány, hogy a 2017. évi szabadságokat még nem tudták kiadni a dolgozóknak.

A szakszervezetnek és a cégvezetésnek most azonos a célja, mert olyan nagy a munkaerőhiány a vasútnál, hogy a cafeteria csökkentésével már kezelhetetlen lesz a szolgálat-beosztás – ezt mondta az ATV Start című műsorában Meleg János.

„Jelentős hátrányokat szenvedtek el a vasutasok az elmúlt időszakban: ilyen a munka törvénykönyvének módosítása, vagy a kedvezmények elveszítése” – folytatta a Vasutasok Szakszervezetének elnöke. Példaként hozta, hogy bezárásra kerültek a MÁV-üdülők, vagy az óvodák.

A legnagyobb emberhiány a végrehajtó szolgálat rendszerében van, de minden szegmensben megtalálható a hiány. „2017-es évi szabadságok jelentős részét nem sikerült 2018 első félévében kiadni, akkora az emberhiány” – részletezte a szakszervezeti elnök.

Elmesélte, hogy a hétvégén egy szakszervezeti rendezvényen sírva ment oda hozzá egy vasutas, hogy tegyenek valamit a kisemberek érdekében, mert ha még a cafeteriát is elveszik tőlük, akkor nagyon nehéz lesz az életük.

Mint a Hír Hugó is beszámolt róla a Fidesz kormány egy hónapja jelentette be azt a megszorító lépést, mely megszünteti a cafeteria adómentességét, ezzel kvázi megszünteti ezeket a dolgozói juttatásokat.

Tehát ugrik a cég által biztosított iskolakezdési támogatás, helyi utazási bérlet és az Erzsébet-utalvány.

Igazán fájó lehet, hogy számos adómentes juttatási lehetőség is megszűnik. Ide tartozik például diákhitel törlesztésének az idén bevezetett támogatása. Az egykor óriási reményekkel elindított lakáscafeteria is elvérzik. Ugyanerre a sorsa jut a kockázati biztosítás, a lakbértámogatás, valamint a sport- és kulturális belépők is. A népszerűbb adómentes elemek közül a bölcsődei és óvodai költségek egyetlenként megmaradnak.

Kérünk szépen oszd meg a posztunkat, hogy mások is lássák mekkora gondok vannak a vasútnál!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here