Abból, hogy egy tini gyermekes szülőnek mi mindenre oda nem kell figyelni, valószínűleg giga listát lehet írni. Azonban most új mánia ütötte fel a fejét, erről írnak az amerikai magazinok

Az a bizonyos lista, hogy a tini lányos szülőknek mire kell odafigyelni egy új elemel egész biztos bővül. Rangos amerikai életmód magazinok cikkeznek a tini lányok körében hódító új szexuális őrületről, melynek a lényege, hogy visszatartják a vizelést hosszabb ideig és amikor ezután elmennek wc-re orgazmus szerű élményt élnek át.

Azonban orvosok szerint nem jó ötlet visszatartani a pisilést, akkor sem, ha így orgazmust okoz. Pedig a veszélyes őrületnek már angol neve is van: peegasm, ami a pisi és az orgazmus szó összevonásából származik.

A jelenségre akkor figyelt fel a közvélemény amikor az egyik közösségi portálon felmerült a téma, ott egy fiatalember írta meg a barátnője tapasztalatait: Ha sokáig vár a pisiléssel, olyan orgazmus-szerű élményben lesz része, amitől még a könnye is kicsordul, amikor végre elmegy vécére- írja nyilván túlzásokkal a felhasználó.

A legmegdöbbentőbb azonban az amerikai nyilvánosság számra az volt, hogy rengeteg komment érkezett hozzá más lányoktól, amelyben leírják ők is csinálják.

A Cosmopolitan angol nyelvű cikkéből kiderül, hogy ez a hatás azért jöhet létre, mert a vagina, a csikló és a húgycső nagyon közel vannak egymáshoz és a teli húgyhólyag nagy felületen stimulál.  A hirtelen nyomás pedig ingerli a nemi szerveket.

A lap által megszólaltatott orvos Dr. Clare Morrison szerint azonban egyáltalán nem veszélytelen ez az új őrület. Véleménye szerint károsíthatja a húgyhólyagot és vesekárosodáshoz vezethet.

A Shape magazinnak megszólaló orvos Celeste Holbrook, PhD, is hasonlóan látja, de hozzá teszi, hogy a sokáig visszatartott vizeletben nagyobb esélye van szaporodni a káros baktériumoknak, amelyek fertőzéseket okoznak, azok pedig akár meddőséget is eredményezhetnek. Értelemszerűen minél több idejük van erre, annál rosszabb.

A visszatartó izmok is meggyengülnek, ez pedig olyan kellemetlen dolgokhoz vezet, mint a inkontinencia. Természetesen a kellemetlen tünetek csak akkor lépnek fel, ha valaki napi szinten, sokáig tartja vissza a vizelését, ha csak néha fordul elő, semmi baj sincs vele.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

MEGOSZTÁS