Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor Orbán Erdélyben egy színpadról kinyilatkoztat, az MSZP delegációja Erdélyben párbeszédet folytat. Érvel és figyel. Számunkra nem a tusványosi színpad és a saját hangunk a valódi nemzeti érték, hanem azok a közös gondolkodások- írja Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezetének a Societasnak az elnöke Facebook beszámolójában.

Az MSZP delegációja, Bihal Dávid, Csendesné Murányi Ibolya, Mester Barnabás, Molnár Zsolt, Ujhelyi István és Torzsa Sándor  az elmúlt 2 napban Erdélyben járt. A Societas elnöke is egy tartalmas beszámolót tett közre Facebookon a szoci delegáció tapasztalatiról, íme:

 

ITT MINDENKINEK VAN HELYE. Így Kezdte gondolatait az egyik erdélyi magyar vezető, amikor az MSZP delegációjával találkozott. 2015-ben, amikor az MSZP ifjúsági szervezetének az elnöke lettem az első utam Ausztriába, az ott dolgozó magyar fiatalokhoz, a második utam pedig Erdélybe a külhoni magyar fiatalokhoz vezetett.

Számunkra az a természetes, hogy az erdélyi magyarok partnerek, akikkel együtt gondolkodunk fontos és meghatározó nemzeti kérdésekről. Nem is lehet ez másképp, hiszen Horn Gyula nemzetpolitikai öröksége is erről szólt: elindult az Ő idejében a magyar-magyar értekezlet és ha kellett tárgyalt és konfrontálódott „Bukaresttel” is, tehát valódi és érdemi segítséget nyújtott az akkori magyar kormányzat.

2018-as választások után volt mit újra gondolnia a baloldalnak. Azok az ellenzéki stratégiák, melyek erre a választásra készültek megbuktak. Szerintem nem csak stratégiai hiba, de bűn is több százezer, családtagokkal, akár millió embert érintő szakpolitikákat odadobni a Fidesznek, majd utána meg azon csodálkozni, hogy jé hát itt nem állunk rózsásan.

Az új ellenzéki stratégiának fel kell ismerni, hogy nem lehetnek Fidesz politikai monopóliumok és kell lépéseket tennünk a ma még zömében Fidesz irányba gondolkozó sokaságnak is alternatíva nyújtásra.

Ezért gondolom helyesnek, hogy az MSZP nemzetpolitikai alternatívája a Horn Gyula nemzetpolitikai örökségére épül: a partnerségre és a tettekre, nem pedig a jobboldali leuralásra, megosztásra és búsongásra.

Éppen ezért, jó lépésnek gondolom, hogy amikor Orbán Erdélyben egy színpadról kinyilatkoztat, az MSZP delegációja Erdélyben párbeszédet folytat. Érvel és figyel. Számunkra nem a tusványosi színpad és a saját hangunk a valódi nemzeti érték, hanem azok a közös gondolkodások, melyeket az erdélyi ifjúsági vezetőkkel, a VMSZ-szel, Hargita megye vezetőjével, Csíkszereda polgármesterével vagy épp a politikai legenda Markó Bélával folytattunk ezalatt a 2 nap alatt.

Azt gondolom, hogy Bihal Dávid, Csendesné Murányi Ibolya, Harangozó Gábor, Mester Barnabás, Molnár Zsolt, Ujhelyi István és jómagam, tehát az MSZP delegációja Erdélyben eredményes és a jövőnk számára hasznos találkozónkon van túl.

Ja, hogy kérem a Fidesznek meg az MSZP ellenlábasainak nem tetszik, hogy az eddigi státuszkóhoz képest már van alternatíva és ezért prüszkölnek, hát ez a dolguk. Innen lehet tudni, hogy jó az irány, minél jobban nem tetszik nekik, mi annál jobban megyünk tovább.

Majd az MSZP ifjúsági vezetője kommentben érkező kérdésre elmondta, hogy  szerinte a találkozók talán legfontosabb tanulsága, hogy a szavazati jog elvételénél van egy sokkal jobb alternatíva, ha a jogot kiegészítjük képviselettel is, mert akkor az erdélyi embereket nem budapestiek képviselik, hanem saját maguk és akkor a végeredmény nemesebb lesz, nem pártpolitikai érdeket szolgál, hanem valódi határon túli érdek-képviseletet, ami egy újabb kapocs lehet neki is az anyaországhoz.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here