Hamar eljutott a tengeren túlra is a kútvölgyi kórház tarthatatlan helyzete. A 9gag-en, amelyik oldal az egyik leghíresebb amerikai vicclap az interneten, a budapesti kórház helyzetén hüledeznek.

A 9gag egy “ez nem Csernobil, hanem egy jelenleg is működő kórház Magyarországon” –  feliratú képpel sokkolta  az amerikai közvéleményt a magyarországi egészségügy állapotáról.

A fotón a budapesti Kútvölgyi Klinikai Tömb épülete látható. A viccoldalon komoly érdeklődést váltott ki a kép,  12 384 pontot adtak rá és valamint közel 1000 kommentben foglalkoznak az állapotokkal.

Melyek között egész megdöbbentő vélemények is érkeztek, volt olyan amerikai állampolgár, aki azt írja, hogy utána járt Magyarországnak és semmi meglepő nincsen, hiszen itt a politikusok drága ruhákba és nagy kocsikba járnak és a cégek alacsony adót fizetnek.

Volt olyan aki, a népünk angol nevével és az éhes angol szóval (ami nagyon hasonlít) játszva azt írja, hogy a magyarok boldogságra éhesek.

Többen megjegyzik, hogy azt hitték ilyen csak Ázsiában vagy Afrikában van. Egyik ember szó szerint azt írja, Istenem remélem, hogy nem szó szerint működik, majd megjegyzik nekik, hogy de.

Rengetegen gondolják azt, hogy Magyarországon jelenleg kommunista kormány van, mert a Szovjetunióban voltak ilyen állapotok, majd páran leírják, hogy nem jobboldali kormány van, de nem jobbak mint a szovjetek. Sőt többen, azt is írják, hogy ennél még a nyomor telepeiről híres Brazília is jobb.

Volt olyan, aki azt írja, hogy ebben a legrosszabb, hogy a magyar jobboldali kormány, azt hiszi, hogy egy csomó jobb életre vágyó bevándorló tényleg ilyen helyre szeretne menni, és nem hagyja őket békén. Még akkor sem megyek oda, ha fizetnek nekem.

A HírHugó is beszámolt róla, hogy a héten az Index.hu közölt egy videó összeállítást arról, hogy milyen állapotban is van a fővárosi Kútvölgyi Kórház.

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

MEGOSZTÁS