Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon humoros, ahogy Orbánnak az Európa meghódítására rajzolt terve már az elején sorra kudarcot vall. Oh, mond miért nekünk magyaroknak kell csak a Zsebputyin?

Azzal érdemes kezdenünk, hogy a magyar média-nyilvánosság kezd nagyon messzire kerülni, mint a magyar, mint az európai valóságtól.

A média jelentős hányada azt a képet igyekszik festeni, hogy nyugaton elviselhetetlen az élet, állandó a bűnözés és ez természetesen mind a migránsok miatt van. Hiába írják meg  az internetes portálok egy-egy hír kapcsán, hogy az álhír volt, vagy épp egy poén oldalról származik, ennek következménye nincs.

Itt szögezzük le, hogy a magyar újságírás azon szegmensének, akik ezt a gyakorlatot alkalmazzák nem a tájékoztatás a céljuk, hanem a közvélemény befolyásolása egy politikai párt, történetesen a Fidesz politikája mellett.

Azért volt fontos ezeket a meglátásokat az elején leszögeznünk, mert a hétvégén történt egy olyan választás Svédországban, amelyikről a magyar sajtó jelentős hányada, úgy tudósított, hogy vége van a baloldalnak és az Orbánnal egyetértő politikai formáció fog nyerni: a svédeknek kezd kinyílni a szemük és már nem tudják elviselni, azt ami az országukban van.

Nos, ezzel szemben a tények, az Orbán politikáját támogató szélsőjobboldali formáció, nem hogy nem nyert, de a harmadik helyen végzet és igen meggyőző különbséggel (a másodikra kb 10 százalékot verve) nyert a szociáldemokrata párt.

Legyünk korrektek, a svéd szocdemek valóban vesztettek 3 százalékot az előző választáshoz képest, de mandátum számot tekintve erősödtek.

Tehát nem volt igaz az, hogy a svédek változást akartak. Mondhatnánk azt, hogy a jobboldali vágy vezérelt propaganda újságírás ismét leszerepelt. De ennél azért vannak komolyabb következtetések, amit eddig nem vontunk le, de már éppen itt az ideje.

Először is Orbán nyíltan összejátszik az európai szélsőjobbal. Bármennyire is szar ezt kimondani, de a Fidesz politikája egyre inkább szélsőjobboldali, Európában sok helyen a magyar kormányra mint, Európa egyetlen szél jobbos kormányára tekintenek.

Orbán felismerte azt, hogy nem elég ügyes és tehetséges ahhoz, hogy az európai jobboldalt vezesse, ott esélye sincsen releváns politikussá lenni, így maradt neki az európai szélsőjobb vezetése.

Így ezekkel a formációkkal kezdett  el összejátszani. Azonban az orbáni politika Európában zsinórba sül fel, nem nagyon kérnek belőle a hanyatló nyugat polgárai. Most a svédek, előtte a szlovének szavaztak inkább a baloldalnak bizalmat.

Ideje hát felébredni, Orbánnak is, bár ő nem fog, meg nekünk is. Ki kell mondani és nyíltan kell beszélnünk arról, hogy Orbán szépen átevezett a mérsékelt jobboldalról a szélsőjobbra.

Nem nagyon mertük ezt eddig felismerni, mert meredeknek tűnt ezt így kimondani: de ha Orbánnak több, az országában nyíltan fasiszta gondolatokat valló politikus a szövetségese, mint mérsékelt konzervatív, akkor bizony Orbán szélsőjobboldali.

S hogy Magyarországon az emberek vevők-e a szélsőjobboldali politikára? Egy lószart. Szent meggyőződésem, hogy csak és kizárólag azért sikeres itthon a Fidesz politikája mert itthon még nem ismertük fel, hogy ez bizony egy szélsőjobbos politika. Európában pedig azért vall ez kudarcot, mert ott az emberek ezt felismerik.

Valljuk be és én magam sem voltam könnyű helyzetben, olyan volt már, hogy egy szélsőséges párt később mérsékelt lett, de olyan, hogy egy mérsékeltből szélsőséges ritkán van. Hát pedig most ez a helyzet.

Orbánnak ez az útja biztos, hogy bukáshoz vezet Európában, az meg rajtunk áll, hogy Magyarországon is.

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here