Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem tudod, hogy miről szól a Sargentini-jelentés? Nos, igazából pont arról, amiről pár éve maga Orbán Viktor beszélt, hogy szerinte miért nincs demokrácia. 

A világ egyik legtanulságosabb dolga régebbi Orbán Viktor videókat nézegetni. Kevés olyan pali van, aki gyakorlatilag homlokegyenesen az ellenkezőjét teszi a hatalmon, mint amit számonkért, elvárt ellenzékben. Az ilyen embert, ha mondjuk kereskedő lenne, aki vásárlás előtt mást mond, mint ami az üzlet után történik, a köznapi nyelvben szélhámosnak hívják. Azt még nem sikerült nekem egyetlen egy jó képességű politológusnak sem megmagyaráznia, hogy a politikában, hogy lehet egy közönséges szélhámosra alkalmazni a nagy formátumú politikus jelzőt?

Orbán kétségtelenül hozzájárult ahhoz, hogy ma mindenki okád a politikától és a politikusnak azt sem hiszik el, amit kérdeznek. Joggal. Erre azért is jó példa ami történik, mert a Sargentini-jelentés legfőbb kifogása a magyar kormánnyal szemben, pont az amiről ezen a felvételen Orbán beszél.

2007-ben Orbán a TV2 vendége volt és akkor még az ellenzék büszke vezéreként az hagyta el az ajkát, hogy ma Magyarországon nincsen demokrácia. Bárdos András, műsorvezető visszakérdezett, hogy nincsen demokrácia?

S Orbán szépen elmagyarázta, hogy az Ő értelmezése szerint mi a demokrácia kritériumai:

A demokrácia lényege az, hogy azok akik a hatalmat gyakorolják, azok kötelesek elszámolni és vállalni a felelősséget mindazért amit tesznek. Ma Magyarországon a kormány nem számol el, illetve nem számolt el azzal amit tesz, illetve semmiért sem vállalja a felelősséget. Formailag lehet azt mondani, hogy működnek Magyarországon demokratikus intézmények.

Mondta ezt az az Orbán, aki hatalmon egyetlen egy nyilvános vitára nem áll ki, sőt még nem az Ő érdekkörükbe tartozó médiumnak riportot sem hajlandó adni. Az ATV-ben például 2010 óta nem járt. Így nem is lehet a nyilvánosság számára elszámoltatható.

Mondta ezt az az Orbán, aki kormányra kerülése után a Médiatanács, az Ügyészség, a Számvevőszék élére egy saját pártból érkezett politikust ültetett, a Bíróságot, a Választási Bizottságot meg az Alkotmánybíróságot teletömte az Ő holdudvarukba tartozó katonákkal. És akkor még a Jegybankról nem is beszéltem. Mond Viktor így hogyan is lehet téged felelősségre vonni?

Mondhatjuk azt persze, hogy igen a politika ilyen. Ilyen Orbán Viktorok játszótere. De azon túl is vannak elvek, hogy a hatalmat megszerzi valaki. Ha pedig ezt Viktor is tudja, akkor tudatosan épített ki egy „demokrácia nélküli többpártrendszert”. Még rosszabb.

Sargentini-jelentés orrba szájba kritizálja a kormány, csak épp aki olvasta tudja semmiben nem tér el, attól az értékektől, amiről Orbán 2007-ben beszélt. Nem a demokratikus értékek változtak, hanem Orbán.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here