Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarország ezekben a napokban, hetekben szembesül azzal, hogy a Fidesz a legkevésbé sem erős az Európai színtéren s hogy semmi nem igaz abból, hogy Európa Orbán után megy, inkább ellenkezőleg: Orbán politikája ellen állnak össze.

Hatalmas megdöbbenést keltett, hogy Orbán Viktor egyik nagy szövetségesének gondolt osztrák Kurtz kancellár fogalmazott Orbánról a legkeményebben. Sőt azt is szorgalmazta, hogy a Fideszt zárják ki a néppártból.

S a helyzet Orbán szemszögéből nem fest túl rózsásan, a Néppártban a Fidesz képviselőin kívül csupán 47 képviselő akadt, aki Orbán mellé ált, az Orbánt támogató szavazatok zömében a szélsőjobboldali, fasiszta, náci, frakciókból jöttek. No meg külön poén, hogy bár Orbánék két pofára kommunistáznak, de az EU parlament egyetlen szovjet-kommunista képviselője, a cseh kommunista pártból Orbán demokrácia csökkentő politikája mellett szavazott.

Most Orbán másik legkomolyabbnak mondott szövetségese, Theresa May hivatala bizalmas üzenetekben kérte képviselőit arra, hogy határolódjanak el Orbán Viktortól, a magyar kormánytól, továbbá annak politikájától, és tegyék világossá, hogy nem támogatják azt – írja kiszivárgott üzenetekre hivatkozva a Buzzfeed.

A cikk megjegyzi, hogy a brit volt az egyetlen konzervatív párt Európában, amelyik nem szavazta meg az eljárás megindítását a magyar kormány ellen. Ezzel kisebbségben maradtak, mert a parlament 448 igennel, 197 nem mellett az eljárás megindítása mellett döntött.

A Buzzfeed azt is írja, hogy azon az ülésen, ahol döntés született arról, hogy nem támogatják az eljárás megindítását, több képviselő szóvá tette, hogy a pártnak hivatalosan kommunikálnia kéne, hogy attól mert nem szavazzák meg az eljárást, még nem támogatják az orbáni politikát.

Nagy-Britannia miniszterelnöke  azután lépte ezt meg, hogy a toryk nem várt kritikákkal szembesültek Angliában, amiért nem támogatták az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentést, és annak alapján a szerződésszegés miatti eljárás megindítását.

Az üzenetek szerint a Downing Street azt kérte a képviselőktől, hogy osszanak meg olyan bejegyzést közösségi oldalaikon, ami arról szól, hogy nem támogatják Orbán politikáját, hogy világossá tegyék azt a nyilvánosság számra.

 

Ez a hír Orbán Viktorra nézve azért is kellemetlen, mert kiderült, hogy a nem szavazatok egy jelentős hányada sem a politikája melletti kiállásról szól, hanem más eszközt gondolnának a brit konzervatívok alkalmazandónak Orbán megrendszabályozására.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here