Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy igen csak forróvá vált a levegő egy hete Magyarország és Ukrajna között, miután múlt hét szerdán a YouTube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán.

A diplomáciai konfliktus odáig fajult, hogy ukrán miniszterek követelték a magyar konzul kitiltását Ukrajnából. Most azonban más irányt, koránt sem megnyugtató irányt vett az útlevélbotrány.

Az ukrán büntető törvénykönyv hazaárulásra vonatkozó cikke alapján indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség magyar állampolgárság kárpátaljai lakosok általi felvételének ügyében,  jelentette be pénteken a megyei ügyészség sajtószolgálata.

A közlemény szerint az ügyészség a büntetőeljárást az ukrán büntető törvénykönyv 111. cikkének hazaárulásra vonatkozó 1. része alapján indította meg, amely az ügy előzetes jogi minősítése.

A vizsgálatot a hatóság a médiában megjelent információk alapján kezdeményezte, amelyek szerint „ukrán állampolgárok Ukrajna szuverenitása és területi integritása elleni cselekményt követtek el” – áll a jelentésben, amely szerint az ügyben a nyomozást az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) folytatja a Kárpátalja megyei ügyészség eljárásjogi irányításával.

A magyar álláspont és az ukrán értelmezés eltér egymástól, mostanság. Az MTI-ben megjelent magyar álláspont szerint, az ukrán törvények nem tiltják a kettős vagy többes állampolgárságot.  Az alkotmány 4. cikke nem fogalmaz egyértelműen, amikor megállapítja, hogy Ukrajnában „egy (egységes)” állampolgárság van.

Az állampolgárságról szóló törvény 2. cikke ezt úgy értelmezi, hogy az országon belüli egyes közigazgatási-területi egységekben nem létezhet más-más állampolgárság. Semmilyen ukrán jogszabály nem szankcionálja a kettős vagy többes állampolgárságot.

Az állampolgársági törvény említett cikkének megfelelően – ha egy ukrán állampolgár felveszi más ország állampolgárságát, vagy más állam polgára ukrán állampolgárságot szerez -, akkor az Ukrajnához fűződő jogviszonyában kizárólag ukrán állampolgárnak tekintendő. (MTI)

Mindenesetre ezek azért nem megnyugtató hírek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here