SelfTimer Off
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét – tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honlapján megjelent közleményében az MTI szerint.

Egy ukrán határőr rejtett kamerával rögzítette, ahogy ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek a konzulátuson, az erről készült videó néhány hete került nyilvánosságra Ukrajnában. Az ukrán médiában csak útlevélbotrányként emlegetett eset hatalmas felháborodást keltett, már akkor miniszterek követelték a magyar konzul kitiltását.

Azonban helyzet ezek után komolyra fordult, mert ukrán hatóságok ezután azt helyezték kilátásba, hogy eljárásokat indítanak a magyar állampolgárságot szerző kárpátaljai magyarokkal szemben, és azt követelték, hogy hívják haza a magyar konzult.

Szijjártó Péter külügyminiszter nem hívta vissza a diplomatát, és korábban azt mondta, hogy a kiutasításra „a viszonosság elvén alapuló választ fog adni” Magyarország.

A botrány lényege, hogy az ukrán alkotmány tiltja a kettős állampolgárságot, bár ebben a magyar és az ukrán álláspont szintén eltér: ugyan is a magyar külügy értelmezésének a lényege az, hogy az ukrán törvények előtt egy ukrán-magyar állampolgár csak ukránnak  számít.

Mindeközben a magyarországi USA nagykövetség egy furcsa módját választotta, hogy figyelmeztesse a magyar kormányt, a Facebookon közzétett egy képet, amin a következő szöveg volt olvasható: Fókuszban Ukrajna. Majd megjegyzik, hogy az USÁ-nak fontos szövetsége az Ukrán Állam.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here