Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az azonnali.hu a héten készített egy interjút Molnár Zsolttal, az MSZP Budapesti elnökével, aki beszámolt az MSZP nemzetpolitikai elképzeléseiről.

A határon túli magyarsággal kapcsolatosan azt mondta, el az MSZP Budapesti elnöke, hogy a pártnak  nem az a fő célja, hogy a határon túli szavazatokért versenyezzünk, hanem az, hogy a történelmi sebet, ami Magyarországot Trianon miatt érte, begyógyítsuk.

A nemzetpolitikával foglalkozó politikus kifejtette, hogy „ezt csak egy belső határok nélküli Európa képes megtenni, szemben egy rosszul felfogott nacionalista emlékezetpolitikával, amely egy esetleges határrevízió szándékát is sejteti. Szögezzük le, hogy nekünk természetesen nincs szándékunk a határok megváltoztatására.”

Azt is kifejtette Molnár, hogy nem szabad olyan bélyeget ráragasztani egyetlen pártra sem, hogy nemzetietlen vagy hogy a határon túli magyarságot nem képviseli. „Vegyük személyesre: én már az előtt elkezdtem Erdélybe járni, hogy politikus lettem volna. Sokkal mélyebbek az elköteleződésem, mint az aktív politika. Egyébként a baloldal és a nemzet eszméje tökéletesen összeférnek.”- mondta.

Beszámolt arról is, hogy az MSZP delegációja Marosvásárhelyen találkozott Markó Bélával, ami egy jövőbe mutató találkozás volt, és azt mutatta, hogy van fogadókészség arra, amit mondunk. S megfogalmazta a párt három legfontosabb állítást:

Az első, hogy a határon túliaknak a választási rendszerben maguk közül kell, hogy képviselőt válasszanak. Azt mondjuk, nem helyes, ha pártlistákra szavaznak, és így valós képviseletük sincs, mert így most megnevezhetetlen listás képviselők kellene, hogy képviseljék őket. Például mivel az MSZP-re 0,55 százaléknyian szavaztak, így ekkora arányban én is képviselem most őket a parlamentben. Inkább az lenne a helyes, ha maguk közül biztosítanák a képviseletet.-érvelt

A második, hogy a kétségtelen nagyvonalú finanszírozási rendszerekben van egy fideszes betegség, miszerint a kuratóriumokban tulajdonképpen a pártkatonák döntenek, és nem a határon túli szervezetek vagy emberek. Mi azt javasoljuk, hogy az érdemi döntéseket határon túli személyek hozzák, hiszen ők látják át jobban, hová kellene a támogatást juttatni.

Harmadszor pedig azt mondtuk, hogy támogatjuk az RMDSZ autonómiaküzdelmét. Ez összhangban van az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 1201-es ajánlása 11. cikkelyével, ami egy kulturális jellegű autonómia-mintát vázol fel. Ez nyilvánvalóan nem kérdőjelezné meg Románia területi integritását, de jelentős jogokat adna az ottani kisebbségnek. Ez a három dolog már önmagában sok újdonságot, nemzetpolitikai irányváltást mutat- szögezte le az MSZP politikusa.

Horn Gyula meg tudta valósítani, hogy korrekt legyen a viszony  a határon túli politikai szervezetekkel. Medgyessy Péter is ezt képviselte, Mesterházy Attilának is volt ilyen törekvése, és biztos vagyok benne, hogy a mostani elnök végig is fogja vinni ezt a folyamatot. Bár voltak tévedései a szocialista pártnak, de a Fidesz ezeket nyilvánvalóan felnagyítja, és úgy kommunikál a határon túliak felé, hogy kisajátítja a nemzeti érzelmeket. Holott a nemzeti szuverenitás és a nemzettudat egy olyan minimum kellene legyen, amelyet mindenki tiszteletben tart.- összegezte a politikus

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here