Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Le Soir című belga napilap és a Politico hírportál a magyar miniszterelnök újabb hozása után  kialakult feszültségről cikkez, ami ismét kiverette a biztosítékot az az Európai Néppártban.

Tovább súlyosbíthatja az Európai Néppárton  belüli feszültséget, hogy Orbán Viktor miniszterelnök többek között az Arany Hajnal nevű görög nyíltan neonáci szélsőjobboldali párt képviselőinek köszönő levelet írt, amiért kiálltak Orbán politikája mellett az Európai Parlamentben – írta a Le Soir.

A cikk szerint a neonáciknak küldött köszönőlevél olaj lehet a tűzre, azonban ez csupán a legutóbbi lépése a Fidesznek a mérsékelt konzervatív pártcsaládtól való ideológiai eltávolodásában.

A vezetők a Néppárt jövő heti csúcsértekezletén  megvitathatják a Fidesz helyzetét. Leszögezték, hogy nem akarják megszabni Orbánnak, hogy kinek írjon és kinek ne, ez legyen az ő problémája, de az biztos, hogy nem kötelességünk szeretni a barátjait” – mondta egy névtelenséget kérő pártbeli forrás a belga napilapnak.

A lap arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor nem sokkal ezelőtt még az Európai Néppárt „jóindulatú védelmét” élvezte, a legfrissebb fejlemények miatt azonban megváltozott a helyzet, ugyanis a magyar kormányfő „autoriter lépései kellemetlen helyzetbe hozzák” a jobboldali Európai Néppártot.

A Politico brüsszeli hírportál pénteken Manfred Weberrel, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjével közölt rövid interjút, aki arra a kérdésre, hogy elkerülhető-e a a Néppárt szakadása, azt válaszolta, hogy ez „jelentős részt Orbán Viktoron múlik”. „Orbán Viktornak más irányba kell haladnia, ezért támogatjuk ebben a tekintetben teljes mértékben. Manfred Weberrel elszögezte, hogy  igennel szavazott a Sargentini – jelentésre, mert a Fidesznek meg kell értenie, hogy lépnie kell” – közölte Weber.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy szemmel láthatóan Orbán körül meglehetősen fogy a levegő a Néppártban. Egyes elemzések szerint, Orbán nem is a keresztény-konzervatív népárt, hanem sokkal inkább a szélsőjobboldali pártok vezére kíván lenni. A neonáci Aranyhajnalnak tett gesztus, azaz a nekik írt köszönő levél is erről tanúskodik.

Ne feledd a propaganda média nem számol be arról, hogy Orbán politikája egyszerűen vállalhatatlan az unióban ezért arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here