Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pár éve szivárgott ki a Fidesz rendszeréből a „Top Secret” nevű belsős oktatófilm, mellyel a kormánypárt az aktivistáikat készítette fel arra, hogyan kell a gyakorlatban használni a Kubatov-listákat.

A Fidesz belső oktatófilmje a 2009-es pécsi időközi polgármester választáson készült, itt tesztelte először élesben a kormánypárt azt a választási kampányt, ami nagymértékben a  Kubatov-listák használatára épült.

A filmből mindenkinek világos lesz, hogy a párt nem egyszer az akkor hatályos választási törvényt kijátszva, a csalás határait súrolva kampányolt. Ráadásul az egyik jelenetből az is kiderül, hogy az egyik tudatos visszaéléshez az Európai Néppárt nevét használták fel.

Akkor még 2009-ben a választások napján kampánycsend volt életben, tehát nem lehetett semmiféle a választásokkal összefüggő tevékenységet folytatni. A film jelenete azt mutatja be, hogy a választási passzusok kampánycsendre vonatkozó rendelkezéseit hogyan tudják megszegni a párt aktivistái.

Az aktivistáknak a Fidesz koordinátora elmagyarázza, hogy „Európai Parlamenti” kampányt folytatnak és az Európai Néppárt nevében járták Pécs utcáit a már ismert Kubatov-listák alapján.

Az aktivistáknak meg kellett említeni, hogy az Európai Néppártnak a Fidesz is a tagja és a Néppárt emblémájával ellátott ajándéktárgyakat osztogattak. Ez persze csak egy ürügy volt, a valódi célja az volt ennek a tevékenységnek, hogy kiszedjék az emberekből, hogy elmentek-e szavazni és ha nem, nyilván ezzel indirekt-módon tereljék őket az urnákhoz.

A bibi ezzel csak annyi, hogy az akkori választási törvények szerint ez tilos volt, ám az Európai Néppárt nem indult a választásokon, így a valójában Fidesz aktivisták a Néppárt mögé bújva folytatták ezt a tudatos visszaélést.

„Tehát valahogy ilyen trükkösen ki kellene hozni, a lényeg azaz, hogy sem Páva Zsoltot, sem nagyon a Fideszt, sem a mai polgármesteri választást  nem kell megemlíteni, de ügyesen ki lehet majd szedni az emberekből, hogy voltak e szavazni. Körülbelül ez a lényeg.” -zárta a gyors felkészítőn  a gondolatait a Fidesz kampány koordinátora.

Felmerül a kérdés, hogy vajon a Néppárt vezetői tisztában voltak-e azzal, hogy 2009-ben a Fidesz az időközi választásokon a Néppárt nevében játszotta ki az akkor hatályos törvényeket?

Persze a történetben az a legelgondolkodtatóbb, hogy amikor a Fidesz kampány koordinátora „a trükkös módszereket” említi, „hogy ügyesen ki lehet majd szedni az emberekből”, akkor a saját pártja, tehát a Fidesz szavazóiról beszél, akik megbíznak bennük.

2018. szeptemberében szavazta meg az Európai Parlament azt a Sargentini – jelentést mely többek között azt állapította meg, hogy a Fidesz folyamatosan jogfosztó, a demokráciát csökkentő lépéseket tesz.

Azóta folyamatosan téma a Néppártban a Fidesz kizárása, nem egy Néppárti vezető vélekedik úgy, hogy a Fidesz politikája vállalhatatlan számukra. Eddig azonban érdemi lépéseket még nem tettek Orbán párton belüli megdorgálására.

Ha esetleg Ön még nem látta a Fidesz titkos oktatófilmjét, akkor ide kattintva megnézheti!

Fontos mindenkinek látnia, hogy a Fidesz milyen eszközökkel él a kampányban, ezért arra kérünk oszd meg ezt a posztot, mert a kormány média az ilyen disznóságokat nem fogja feltárni!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here