Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már több, mint 2000-en írták alá azt az ügyvédek petícióját,  amiben  a hajléktalanok elleni eljárások leállítását követelik és tiltakoznak a Fidesz botrányos törvénye ellen.

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla az ügyvédek petícióban tiltakoznak a Fidesz hajléktalanságot büntető törvénye ellen.

A Fidesz törvényéről azt írják, hogy „ezek a szabályok eleve rosszak, és nem lett volna szabad megszületniük. Az államnak valóban feladata emberiességi, köztisztasági, közegészségügyi okokból segíteni bajba jutott honfitársainkon. Valóban vannak olyan helyzetek, amelyek megkövetelik a szép szónál határozottabb eszközök használatát.

Csakhogy sem a rendőrség, sem a büntető igazságszolgáltatás nem arra való, hogy helyettesítse a megfelelő szociális ellátórendszer, a bajba jutott embereket segítő állami és önkéntes szervezetek munkáját.”- jelentik ki a tiltakozó ügyvédek

A petíciót eddig több, mint 2000 ügyvéd írta alá és az aláírók között szerepel több ismert ügyvéd is.

Az aláírók között szerepel Dr. Kaltenbach Jenő jogtudós, egyetemi oktató, aki még az első Fidesz-kormány alatt lett megválasztva kisebbségi ombudsmannak, 2001-ben.

Szintén aláírta a kezdeményezést, Dr. Simon Gábor, aki több cikluson keresztül volt országgyűlési képviselő, jelenleg az MSZP miskolci frakciójának vezetője.

Aláírta a petíciót Dr. Varga- Damm Andrea is, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki így indokolta a tiltakozást: „aláírom, mert egy ember nem bánhat így embertársaival. Minden bíró, titkár, fogalmazó elkerülheti ezt a feladatot, ha bejelenti elfogultságát. Bár amilyen állapotra hozta Handó a bírói kart, lehet, hogy az újak kiválasztásánál szempont volt, mit képesek végrehajtani.”

A támogatók között van Dr. Hankó-Faragó Miklós is, aki Szombathely országgyűlési képviselője volt, neve mostanában onnan lehet ismerős, hogy a meghurcolt Czeglédi Csaba ügyvédje.

Dr. Kende Péter, ügyvéd, közíró is szignójával látta el a petíciót, Kende több tényfeltáró botránykönyvet írt, többek között az Orbán-család meggazdagodásáról.

A botrány törvény ellen tiltakozik Dr. Nehéz-Posony Kata is, aki azon túl, hogy a TASZ-nál tevékenykedik, többek között fotóriporter a 168 óránál.

Tiltakozik Dr. Litresits András is, ő az MSZP választási bizottsági delegáltja, az ügyvéd neve a Választási Irodán történ kopasz-balhé környékén lett ismert, amikor az Országos Választási Bizottság több furcsa döntést hozott az MSZP népszavazási kezdeményezései kapcsán.

Aláírta még Dr Csőzik László, ő is volt már parlamenti képviselő, a 2018-as választáson az ellenzék képviselő-jelöltje volt az érdi választókerületben és Dr. Matlák Gábor is, aki ellenzéki képviselő a XV. kerületben.

A petíció szövege itt olvasható és ha ügyvéd vagy akkor itt is írhatod alá!

Téged pedig kedves olvasó csak arra tudunk kérni, hogy oszd meg ezt a posztot hogy minél több emberhez eljusson az ügyvédek tiltakozása és küld el ügyvéd ismerőseidnek, hogy írják alá!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here