Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi lehetne a Fidesz kormány egyik, hanem a legnagyobb politikai elszúrása, mint a szemétszállítás kérdése: volt egy hibátlanul működő rendszer, majd hozzányúltak és elkezdett rosszul működni. 

A Fidesz pár éve elvette az Önkormányzatoktól a szemétszállítást mint feladatott és beterelte egy nagy központ cégbe.

Jegyezzük meg itt az elején, hogy a szemétszállítás biznisz, nem véletlen hogy Olaszországban a maffia tette rá a kezét erre az üzletágra. A vége drámai lett, szemétbe fuldokló városok, szabálytalan elhelyezés miatt rákos megbetegedések.

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke elmondta, hogy ez egy olyan probléma, ami az egész országot érinti. Jelezte arról, hogy milyen a jó kormányzás, hogyan kell megszervezni egy ország működését, arról különböző elméletek, értékek és felfogások léteznek.

Majd a politikus kifejtette, hogy vannak olyan ágazatok, amely nem az értékítélet, hanem a józan ész kérdése. Ilyen például a tisztaság és a szemétszállítás.

Örsi elmondta, hogy ma azt látjuk, hogy a szemetet nem, vagy késve viszik el, 116 településen pedig teljesen leállt a szemétszállítás, a fővárosban pedig egyre többet késik az utcai gyűjtőedények és a szelektív kukák ürítése, ennek eredményeként Budapesten elszaporodtak a patkányok, egyre nagyobb a kosz az országban.

Majd kifejtette, hogy ez a probléma még csak köztisztasági, de közegészségyügyivé is válhat, ha a kormányzat nem lép, hiszen nem kell hosszas okfejtésbe bonyolódni, ha egyszerre van gond a kiürítetlen kukákkal és egyszerre szaporodnak el a patkányok ez milyen problémákat jelent. Leszögezte, hogy 2018-ban a szelektív hulladékgyűjtés egy fontos gondolkodás mód is egyben.

Elfogadhatatlanak nevezte, hogy amit a kormány  központosít, annak a szolgáltatás színvonala egyre csökken, ilyen volt a KLIK most ilyen a hulladékgazdálkodás.

Örsi azt is elmondta, hogy az követelik, hogy azonnal kezelje a kormány a szemétszállítás kérdését és az elszaporodott patkányok ügyét.

Szaniszló Sándor, a szocialisták fővárosi képviselője szombaton az Országház mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ultimátumot adnak a kormánynak, amennyiben a kabinet nem gondoskodik a zökkenőmentes hulladékszállításról szerdáig azaz hónap végéig, akkor arra kérik az elégedetlen állampolgárokat, hogy hozzák el a Kossuth Lajos térre az el nem szállított, szelektíven gyűjtött hulladékukat, hiszen onnan el fogják vinni mert azt nem merik megkockáztatni, hogy Orbán Viktor ilyen zsákok között botorkáljon.

Szemléltetés kép elvittek 2 zsák szemetet, mely 12 napja van az utcán, elvileg tegnap kellett volna ismét elszállítani, de nem jöttek érte. Ezt is elmondta, hogy ez azért van mert a Fidesz által központosított állami cég 11 milliárddal tartozik a fővárosi szemétszállításért felelős cégnek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here