Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Két magyar férfi került a Ján Kuciak, fiatal szlovák újságíró gyilkosai után nyomozó szlovák hatóságok látókörébe, az egyiktől szerezhették be azt a fegyvert, amivel megölték az oknyomozó újságírót és barátnőjét – derül ki a a HVG birtokába került európai rendőrségi határozatból. Tehát a szálak a Magyarországra vezettek, így a magyar rendőrség is dolgozik az ügyön, több helyszínen tartott házkutatást, többek közt Budapesten, Kecskeméten és Zebegényben.

Az egész Európában óriási felháborodást, Szlovákiában pedig belpolitikai válságot kiváltó Kuciak-gyilkosság egyik letartóztatott vádlottjának vallomása alapján a gyilkosság szálai Magyarországra vezetnek – derül ki a hvg.hu birtokába került európai nyomozási határozatból.

A Ringier Axel Springer szlovák leányvállalatához tartozó aktuality.sk újságíróját és kedvesét, Martina Kusnirovát februárban szabályosan kivégezték nagymácsédi otthonukban. Még mindig nem tudni, ki adott megbízást a 28 éves oknyomozó likvidálására, és eddig nem találták meg az orgyilkossághoz használt 9 milliméter kaliberű fegyvert sem.

Az Új Szó tudósítása szerint Kuciak meggyilkolásáért összesen 70 ezer eurót fizettek, 50 ezret készpénzben, a többit úgy, hogy elengedtek egy korábbi adósságot. A nyomozás folyik tovább a megbízó után, aki holtan akarta látni a maffiaügyekkel is foglalkozó fiatal újságírót.

Szlovákiában pár hete jelentette be az ügyészség, hogy négy férfit vádoltak meg az ügyben. A vallomásaik alapján került képbe a zebegényi K. L., akiről azt feltételezik, hogy ő adta el azt a pisztolyt, amivel megölték a párt.

A gyilkos fegyver beszerzéséhez a szlovák nyomozók szerint egy másik magyar állampolgárnak, a Kecskeméten élő K. I. R.-nek is köze lehetett.

Magyarországon már házkutatást is tartottak az ügyben és következő helyeken csaptak le és foglaltak le lehetséges bizonyítékokat a magyar rendőrök: K. L. zebegényi házban, K. L. salgótarjáni és váci ingatlanjában, K. I. R. kecskeméti ingatlanában és Budapesten egy VIII. kerületi ingatlanban.

A két magyar férfit a HVG információi szerint hosszú órákon keresztül hallgatták ki. Mivel azonban a magyar büntetőjogi szabályok alapján egyelőre nem gyanúsították meg őket, tanúnak minősülnek, ezért utána mindketten szabadon hazamehettek.

A magyar rendőrségnek ilyen esetekben igazodnia kell az európai nyomozási határozat kibocsátójának, ebben az esetben a szlovák legfőbb ügyészségnek az iránymutatásához.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here