Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár Németországban a nemzeti alkotmány megszüntette a halálbüntetést 1949-ben, azonban a 16 német tartomány közül egyben, méghozzá Hessenben még a jogrendben volt. Most népszavazás döntött a kérdésről- számolt be a BBC

Hessen polgárai népszavazáson dönthettek a halálbüntetés megszüntetéséről, ezzel Hessen volt az utolsó német tartomány, ahol még jogrendben volt a ez a súlyos büntetési forma és a hesseni választók döntése után teljesen megszűnt Németországban az elítéltek kivégzésének lehetősége.

A szavazók mintegy 83% -a támogatta, hogy szűnjön meg a halálbüntetés, ami amúgy 1946-ba került be Hessen törvényei közé. A szavazás szimbolikus volt csak csupán, hiszen a szövetségi törvények tiltották a halálbüntetést, ezért Hessenben sem került sor az alkalmazására. .

Érdekesség, hogy 1946 és 1949 között volt csak rá precedens, hogy a bíróság a legsúlyosabb büntetést szabta volna ki, ezen időszakban is csak két embert ítéltek halálra a tartományban, de az ítéleteket soha nem hajtották végre, mert később életfogytiglani börtönbüntetésre változtatták.

Egyébként a hesseni népszavazás egybe esett a vasárnap tartott tartományi választással is, amelyen súlyos veszteséget szenvedett Angela Merkel kancellár pártja a CDU.

Külön érdekesség, hogy Európában a szélsőjobboldali pártok szorgalmazzák leginkább a halálbüntetés visszaállítását. Pedig ezen büntetés típus azon iszlám államok kultúrájában és jogrendjében a legelterjedtebb, amelyek ellen szavakban nagyon erélyesen hadakoznak.

A BBC egy másik cikkében arról számol be, hogy a legtöbb halálbüntetést Szaúd-Arábiában, Irakban, Pakisztánban és Iránban hajtják végre. A Szíriai kivégzésekről azért nincs pontos adat mert ott háború van, de ebből következően vélhetően ott is igen magas. Már csak hab a tortán, hogy ezen országok élen járnak az európai migrációs nyomásban is.

Magyarországon legutóbb 2015-ben, a Fidesz nyitotta ki a halálbüntetés kérdését, Orbán Viktor akkor erről a kérdésről azt mondta, hogy az Európai Unió helyett a nemzet államoknak kell arról dönteni, hogy szeretnék-e bevezetni a halálbüntetést.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here