Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jövő héten az Európai Néppárt, melynek tagja a Fidesz is, fontos döntést hoz, kiválasztja csúcsjelöltjét a jövő évi európai parlamenti választásra. Bár Orbán Viktornak is voltak még Tusványos környékén olyan álmai, hogy ő lesz Európa erős embere, ezen a szavazáson ő már labdába sem rúg.

A  magyar média folyamatosan bajban van, ezzel a titulussal amiről jövőhéten dönteni fog a Néppárt. Valakik listavezetőnek, valakik csúcsjelöltnek hívják.  A hivatalos megnevezése az európai bizottság elnök-jelöltje, hogy mindenki értse, ez a tisztség az Európai Unió kvázi elnöke, aki ezt betölti olyan, mint USA-ban az elnök. Szóval a kérdés az, hogy a Néppárt kit jelöl az EU Trampjának?

Az EU elnökjelöltjére két aspiráns van a Néppárton belül, a bajor CSU-s Manfred Weber, aki most a Néppárt frakcióvezetője és Alexander Stubb, volt finn miniszterelnök.

Bár a Fidesz Manfred Webert  támogatja, de igazából Orbán-politikáját mind két jelölt elítéli.

A listavezetői helyre pályázók közül a volt finn miniszterelnök, Alexander Stubb az, aki keményebben lépne fel Orbánnal szemben, a német média képviselőinek nyilatkozva elmondta: a Fidesznek és Orbánnak hitet kell tenniük az Európai Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy el kell hagyniuk a pártot.

A puhább Manfred Weber, aki  sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megszavazta a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, egyre többször kritizálja a magyar kormány politikai lépéseit.

Orbán Viktor a nyáron még dédelgetett olyan álmokat, hogy Ő lehet Európa erős embere. Orbán idei tusványosi beszédében kvázi be is jelentkezett ezért a címért, azt mondta, hogy eljött az ő ideje, készen áll a kontinens politikai rendszerének átalakítására.

Nos, minden jel szerint, Orbánnak nem hogy nem jött el az ideje, de ha a két elnökjelölt nyilatkozatait nézzük, Orbánnak inkább lealkonyulóban van.

Nehéz ezt a helyzetet máshogy értelmezni, hiszen hiába jelentkezett be Orbán erős embernek, ezen a választáson labdába sem rúg, ráadásul két olyan politikus közül lesz kiválasztva a néppárti elnökjelölt, akik mindketten elítélik az Orbáni-politikát.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here