Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az agy megáll a kormány média már ott tart, hogy az amerikai választások végeredményéről is hazudik. A 888.hu nevű kormány szócsőnek sikerült egy ordas nagyot kamuznia, „hatalmas jobboldali győzelem volt Amerikában” címmel számoltak be az USA-választásról, pedig elég csak rábökni a választási térképre mutató linkre és máris lehet látni, hogy akkorát bukott az amerikai jobboldal, mint az olajtó.  

Mielőtt tételesen leírom, hogy miért egy baromi nagy hazugság az amerikai választás kapcsán jobboldali győzelemről beszélni érdemes azon egy picit elidőzni, hogy vajon ennek a hazugságnak mi értelme?

Mert, hogy hazudoznak a fidesznyikek migránsokról, az ellenzékről, hihetetlen gazdasági csodáról, EU-ról, korrupciójukról, Brüsszelről, azt még értem: azért teszik, mert ilyen eszközökkel tudják megőrizni a nyamvadt kis hatalmukat. De könyörgöm, az amerikai választások végeredményéről egy ordas nagy hazugságot leírni, ugyan mi értelme?

Én erre más racionális magyarázatot nem tudok mondani mint, hogy ezek a Fidesz médiahuszárok bizony megrögzött hazudozók. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ennek a portálnak az a G. Fodor Gábor a főszerkesztője, aki az ELTÉ-n politológiát oktatott, tehát képben kell neki lennie, hogy mi fán is terem ez a tegnapi USA választás.

Nos nézzük a szikár tényeket. Az USÁ-ban tegnap igazából 2 választást tartottak (igazából 3-at, de ne bonyolítsuk most a helyzetet)

Az egyik választást úgy hívják, hogy képviselőházi választás, ez nagyon egyszerű: teljes Amerikában, egy időben, minden államban szavaznak, hogy kik legyen az adott választókerület képviselője.

A képviselőházi választáson kikapott a jobboldal. Ez azért is egyértelmű vereség, mert a képviselőházban is többségben voltak a republikánus képviselők, most azonban 222 demokrata és csupán 199 Trump-párti képviselő került megválasztásra.

A másik a szenátusi választás, ami egy fokkal, sőt több fokkal bonyolultabb. Minden államnak mérettől függetlenül kettő szenátora van. Egy szenátort 6 évre választanak meg. DE!  Nem minden szenátori helyről egy időben szavaznak. Az USA 100 szenátori helye fel van osztva 3 csoportba, az egyik csoportról, tehát 33 szenátori székről, most szavaztak az érintett polgárok, a következő csoportról, tehát másik 33 szenátori helyről majd 2 év múlva szavaznak, és a harmadik csoport pedig 4 év múlva választ szenátorokat. Tehát egy szenátusi választáson csupán a szenátusi helyek egyharmadára szavaznak az állampolgárok és kétharmad a régi marad.

Nos a mostani választáson 35 helyen választottak szenátort (33 normális és kettő időközi), ebből 24 demokrata, 9 republikánus és 2 független jelölt nyert. A függetlenek is a demokraták felé húznak. Tehát itt sem mondható éppen, hogy hatalmas lett volna a republikánus győzelem, leginkább mindenki megnyerte azt a szenátori széket, amit egyébként is megszokott.

Nos a számokból tök világos szerintem, hogyha ezt a választást valakik megnyerték az éppen hogy az amerikai baloldal, tehát a demokraták. Csak egyszerűen felháborító és érthetetlen, hogy egy ilyen tényben is már miért kell hazudnia a Fidesz-médiának.

Téged kedves olvasónk, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: már a választások végeredményében is hazudik a Fidesz propaganda gépezete!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here