Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mostani félidős választáson az egyik legszorosabb csata Florida államban zajlott a szenátori székért illetve, hogy ki legyen Florida következő kormányzója. Mind két posztot az amerikai jobboldal, tehát Trump elnök pártja a republikánusok nyerték meg. Most azonban elrendelték az újraszámolást.- számolt be az inforádió.hu

A szombat délutáni eredmények szerint Bill Nelson, a hivatalban levő demokrata párti szenátor mindössze 12 500 szavazattal, vagyis 0,15 százalékkal maradt alul Rick Scott republikánus jelölttel szemben.

A kormányzói székért folyó versenyben a nem hivatalos eredmények szerint a republikánus Ron DeSantis csak nagyjából 33 700 vokssal – 0,41 százalékkal – előzte meg Andrew Gillum demokrata párti jelöltet.

Elemzők arra számítanak, hogy megismétlődhetnek a 2000-ben tartott elnökválasztás jelenetei: amikor a George W. Bush republikánus és Al Gore demokrata párti elnökjelöltekre leadott szavazatokat kellett újraszámolni, mert Gore nem fogadta el az eredményt. Akkor végül a legfelsőbb bíróság hozott döntést, kimondva, hogy 537 szavazattöbbséggel Bush nyerte meg a választást.

Most is ugyanazokban a dél-floridai választókerületekben kértek újraszámlálását, ahol 18 évvel ezelőtt.

Nem csak  Floridában, hanem a szomszédos Georgiában is újraszámlálás várható: a kormányzóválasztáson alulmaradt demokrata párti Stacey Abrams kérte a választás eredményének megvizsgálását. Abrams a szavazatok 48,73 százalékát kapta, míg republikánus vetélytársára, Brian Kempre a szavazók 50,33 százaléka szavazott.

A 2018-as magyarországi választások kapcsán is sok vitatott eset merült fel, volt olyan választókerületek, ahol szorosabb választási eredmény született a Fidesz és az ellenzéki jelölt, mint a Georgiában most újraszámolásra kerülő választási végeredmény. Azonban itthon nem rendelte el a választási bizottság sehol sem a szavazatok újraszámlálást.

Majd végül a Kúria is csupán párszavazókörben rendelte el a szavazatok újraszámlálását, arról lehetett tudni, hogy nem fogja befolyásolni a választás végeredményét.

A Fidesz-Kdnp a 2018-as választáson csupán egy képviselővel szerezte meg a kétharmadot.

Oszd meg, hogy mindenki lássa, mit jelent egy jogállam, ahol a szervek elrendelik az újraszámlálást a szorosabb körzetekben, ha azt a vesztes fél kéri!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here