Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarországon a demokráciát támadják és Amerikának meg kell szólalnia – írta a CNN honlapján Norman Eisen, a Brookings Institution kutatója, az Egyesült Államok volt prágai nagykövete, valamint Jeffrey Gedmin, a Szabad Európa rádió volt elnök-igazgatója.

A szerzők csatlakoznak a mindkét pártban helyet foglaló, több mint 60 amerikai vezető személyiség nyílt leveléhez, és velük együtt figyelmeztetnek, hogy a magyar kormány a demokrácia elleni fellépésében újabb mérföldkőhöz érkezik, amikor kiűzi az országból az egyik vezető egyetemet, amely közös amerikai-magyar felsőoktatási intézmény.

Ahogy fogalmaznak „van egy fájdalmas lecke, amit az első világháború vége óta, 100 év alatt megtanultunk, az az, hogy a demokrácia barátainak, az Atlanti-óceán mindkét oldalán fel kell szólalniuk, amikor a demokráciát támadják. Azért csatlakozunk ma a több mint 60 kiemelkedő amerikai vezető kétpárti nyilatkozatához, hogy figyelmeztessünk, hogy a magyar kormány hamarosan újabb mérföldkőhöz fog jutni a demokrácia leépítésében, egy vezető egyetem elüldözésével a fővárosból. Kemény amerikai választ várunk.”- írják

„A Fehér Háznak és az amerikai külügyminisztériumnak be kell jelenteni, hogy az eddiginél alacsonyabb szintre viszi a kétoldalú találkozókat az Orbán-kormánnyal, és Mike Pompeo külügyminiszternek nem szabad újra találkoznia magyar kollégájával mindaddig, amíg Magyarország nem mutat hajlandóságot kölcsönös, elvszerű elkötelezettségre.

A Trump-kormányzatnak is nyilvánosan el kell ítélnie a magyar kormányt az akadémiai szabadság és a demokratikus kultúra elleni sorozatos támadásaiért. Felszólítjuk a Kongresszust, hogy hagyjon fel az Orbánnal való közös megjelenésekkel, és meghallgatások és határozatok útján gyakoroljon nyomást, továbbá nyújtson fokozott támogatást a magyarországi civil szervezeteknek és a médiának” – írták.

Az USA eddig szövetségese volt Magyarországnak,  az egyetem ellehetetlenítésével Orbán eljátssza jó szándékunkat. Attól tartunk, hogy Magyarország kormánya újabb komoly lépést tesz a demokratikus csőd felé.- zárják soraikat

 

A Szabad Európa Rádió korábbi vezetőjének kemény szavú nyilatkozata azért is egy brutális kritika a Fidesznek, mert ez a médium egy ikonikus jobboldali műhelynek számít: fontos szerepet játszott az amerikai székhelyű rádió az 1956-os forradalom idején, majd a rendszerváltás idején is. Többek között a nemrég elhunyt Fidesz közeli publicista, Lovas István is a Szabad Európa rádió munkatársa volt.

Persze a magyar propaganda média mélyen hallgat arról, hogy honnan kap az Orbán kormány politikája kőkemény kritikákat, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogyan vélekednek valójában Orbánról!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here