illusztráció
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az elmúlt napokban hatalmas belföldi és nemzetközi viharokat váltott ki,  az hogy a bukott majd elítélt ex- macedón miniszterelnök Magyarországon bujkálhat a hatóságok elől. Sorban jelentek meg hírek, hogy pontosan, hogyan is érkezett Magyarországra Nikola Gruevszki. Ezek mentén kezd összeállni a kép, nézzük:

Először is szögezzük le, hogy felháborító, hogy a magyar hatóságok nem adnak tájékoztatást, hogy pontosan mit is keres Magyarországon egy ilyen bűnöző, hol van és hogy került ide. Pedig a magyar embereknek jogukban lenne ismerni a részleteket. És nem pl nekünk, a Hír Hugónak kellene ezt különböző magyar és külföldi portálok híreiből összeollózni, hanem a kormánynak kellene tájékoztatni.

Nos Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia jobboldali miniszterelnöke, bukását követően derültek ki a disznóságai, olyannyira, hogy jogerősen börtönbüntetésre ítélték a hazájában. Most, november 8-án kellett volna börtönbe vonulnia, azonban nem kezdte meg a büntetése letöltését, hanem november 13-án Facebookon közzé tett egy posztot, hogy Budapesten van. Egyből felmerült a kérdés: hogyan került ide, hiszen 3 országon kellett keresztül menekülnie a börtön elől.

Oliver Szpaszovszki Macedon belügyminiszter egy macedón TV társaságnak elmondta, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bizonyosan nem repülővel távozott az országból, hanem illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát.

Ez azt bizonyítja, hogy illegálisan, a határátkelők megkerülésével távozott a szomszédos Albániába. Azt is megjegyezte, hogy biztosan volt segítsége, és most azt vizsgálják, hogy ki volt az, aki ezt biztosította.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy egy nyilatkozatot tett közre az albán rendőrség, miszerint a macedón ex-miniszterelnök a tiranai magyar nagykövetségre ment és egy magyar diplomata gépjárművel menekült át Montenegró irányában.

Az albán rendőrség megerősítette, hogy Gruevszki november 11-én este a Hani i Hotit határátkelőhelyen hagyta el Albánia területét Montenegró felé.  Ez az állítás nem több és nem kevesebb, mint hogy a magyar diplomácia segített az elnök Magyarországra szökésében.

 

A montenegrói belügyminisztérium is megerősítette, hogy Gruevszki rövid ideig az ország területén tartózkodott,  montenegrói újságok azt írják, hogy  „Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő november 11-én, 22 óra 16 perckor hagyta el Montenegrót Szerbia irányába.  Az autóban rajta kívül Császár Zoltán, a podgoricai magyar külképviselet első beosztottja és Félegyházi Csaba konzul ült” – írja a Népszava.

Nos idáig tudjuk pontosan, hogy mi történt. Arról már csak találgatások vannak, hogy Szerbiából, hogyan menekült át Magyarországra a politikus bűnöző. Itt jegyzem meg, hogy az ügyből Szerbiában is botrány van, a szerb ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy összejátszottak Magyarországgal Nikola Gruevszki szöktetésével kapcsolatban.

Az átlátszó.hu hívta fel a figyelmet, hogy a légügyi adatokból kiolvasható, hogy az a  magánrepülő gép, amit gyakorlatilag a Fidesz elit szokott használni és pl Orbán Viktor is kiruccant már vele focimeccsnézésre november 14-én Szerbia fővárosába Belgrádba szált le, majd onnan Budapestre jött.

Ez egy logikus magyarázat lenne, hogy ezzel a géppel hozták Magyarországra, de Nikola Gruevszki az azt megelőző nap, tehát November 13-án már azt posztolta a Facebookra Budapesten van, ami persze koránt sem biztos, hogy így is volt.

Ráadásul, hogyha Albánián és Montenegrón keresztül is magyar diplomáciai segítséggel/kísérettel menekült az elítélt politikus, akkor nyilván Szerbiában is kapott valamilyen segítséget.

Rögzítsük: két ország Montenegró és Albánia  illetékes hatóságai is állítják, hogy magyar diplomáciai autóval illetve magyar diplomaták társaságában menekült a politikusbűnöző végi a Balkánon. Na ezt hívják világbotránynak!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here