Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP újra kezdeményezni fogja, hogy ötven százalékkal emeljék meg a családi pótlékot – közölte a párt frakcióvezető-helyettese.

Bangóné Borbély Ildikó keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy itt is érvényes az az orbáni mondás, hogy ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek, miközben a kormány  a családok évének nevezi 2018-at, már nyolcadik esztendeje nem hajlandó megemelni a családokat segítő juttatást, a  családi pótlékot.

A Fidesz azt a kezdeményezést sem hajlandó támogatni, ami nullára csökkentené a gyermekruhák és a csecsemőgondozási termékek áfáját – folytatta a képviselő. Hozzátette, hogy ennek a lépésnek körülbelül tíz milliárd forint lenne a költségvetési vonzata, ami csupán egy stadion ára.

A kormány a családok terheinek csökkentését is ígérte, de a cafeteriarendszer megszüntetésével még az iskolakezdési támogatást is elvette – emelte ki az ellenzéki politikus.

Emlékeztetett arra, hogy az éppen zajló nemzeti konzultáció egyik kérdése arra vár választ, hogy a gyermekeknek joguk van-e anyához és apához. Eközben a parlament előtt fekszik az a törvény, ami alapján évi négyszáz túlórát lehetne előírni a munkavállalóknak – rótta fel Bangóné Borbély Ildikó, rámutatva, ha elfogadják a jogszabályt, előfordulhat, hogy a gyerekek csak heti egy nap találkozhatnak a szüleikkel.

Azt is elmondta Bangóné, hogy az MSZP újra kezdeményezte a családi pótlék emelését, egy havi iskolakezdési családi pótlékbevezetését. Azonban a Fidesz ezt újra leszavazta. Itt hangsúlyozta, hogy pedig a családi pótlék nem a szülőnek, hanem a gyermeknek jár.

Majd levonta a következtetést, hogy a kormány részéről semmi cselekvés nincs a családok érdekében csak a hangzatos ígéretek, de az MSZP újra a parlament elé fogja terjeszteni a családi pótlék emelését.

Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogy a Fidesznek csak szavakban fontosak a családok, 8 éve nem hajlandóak megemelni a családi pótlékot.

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here