Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Három hete számolt be arról a Hír Hugó, hogy igen rangos nívó-díjat nyert el az MSZP Európai parlamenti képviselője Ujhelyi István egyik unióban futó programja. Magyar politikus még soha nem kapta meg a nemzetközi elismerést. Most indul a díjnyertes program II. évada.

Három hete arról számoltunk be, hogy egy közel ezer fős zsűri az Ujhelyi István által mentorált ingyenes InterRail-bérletprogramot találta idén az egyik legjobb európai programnak, így ez a kezdeményezés nyerte el 2018-ban az „Innovation in Politics Award”-ot, vagyis a legjobb újító kezdeményezés díját.

Azonban a nívódíj után is tovább folytatódik a program, derült ki Ujhelyi István Facebook jegyzetéből, ugyanis elindult az InterRail-bérletprogram II. évada, idén is 12 ezer fiatalnak biztosít lehetőséget, hogy térítésmentesen felfedezze Európát vonattal.

Ujhelyi István a díjátadás kapcsán úgy fogalmazott: igazi európai sikertörténetről van szó, hiszen közel hétszeres volt a túljelentkezés a program első kiírása során, a magyar fiatalok számára biztosított többszáz helyre is jóval többen jelentkeztek.

„Nem pusztán ’ingyenvonatozásról’ van szó, hanem az európai fiatalság lehetőségeinek kinyitásáról, az integráció sikeres mélyítéséről, a kultúrák közötti jobb kommunikációról. Most, amikor az Európai Unió létét és értelmét számos populista erő kérdőjelezi meg, ez egy hosszú távon érvényes és eredményes válasz lehet az európai közösségeket szétverni szándékozóknak” – fogalmazott az MSZP EP-képviselője.

Nos az InterRail-bérletprogramra minden 18 éves jelentkezhet december 11-éig, részletes leírást ezen a linken találhatsz.

Sajnos a Fidesz-média nem mer beszámolni egy ellenzéki képviselő sikeres programjáról, ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy minél több fiatalhoz eljusson ez a lehetőség!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here