Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő helyzet alakult ki a főváros egyik legnagyobb kórházában, úgynevezett fogyóeszközöket csereberélnek a kórházi osztályok, hogy a dél-pesti intézmény megússza a kormány pénzügyi felügyeletét.

 

Igazi zsibvásári hangulatban kénytelenek működni a főváros egyik legnagyobb kórházában dolgozók, a brutális mértékű pénzhiány miatt  a kórház különböző osztályai már egymás között csereberélnek, így próbálják megoldani a felmerülő eszközhiányokat.

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn és egyéb fogyóeszközökön kénytelen spórolni a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az intézmény adósságállománya ugyanis már közelíti az egymilliárd forintot – tudta meg a Magyar Hang. A lap információi szerint az intézmény tíz százalékkal próbálja lefaragni az eszközbeszerzési költségeket, az Orbán-kormány kudarcos egészségügyi politikája új leleményre kényszeríti a hiánygazdaságban működő kórházat:  a cserekereskedelemre.

Az intézmény vezetése el akarja kerülni, hogy a kormány pénzügyi felügyelőt nevezzen ki a fejük fölé, márpedig erre jó esély van, ha az adósságállomány átlépi az egymilliárd forintot.

Az újság megkereste a Jahn Ferenc-kórház vezetését, mint írják, az az áldatlan helyzetben szerepet játszik, hogy az intézmény – csakúgy, mint más, súlyosan eladósodott kórház – hónapok óta tartalékol, és a még csak egy hete bejelentett, ám régóta lebegtetett állami adósságrendezésre vár.

Mint ismert, november végén Kásler Miklós, az egészségügyi területért is felelős emberierőforrás-miniszter jelentette be az újabb, 55 milliárd forintos adósságkonszolidációt. A kórházak hasonló adósságkonszolidációja rendszeres, utoljára tavaly év végén adott a kormány 54,3 milliárd forintot.

Azt már mi tesszük hozzá, ha nem lenne ennyire béna kacsa kormányunk, akkor egyből odaadná ezt a pénzt a kórházaknak és akkor nem kellene zsibvásárt rendezni a gyógyító munka helyett egy injekciós tűért.

A Fidesz- propaganda médiája gyáva ahhoz, hogy beszámoljon az egészségügyben tapasztalható állapotokról ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa milyen helyzet alakult ki a főváros egyik legnagyobb kórházában.

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here