fotó: ugytudjuk.hu
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mára, azaz keddre ország szerte több tucat városban tartottak a Fidesz politikája ellen tüntetéseket, többek között Vas megyében, Szombathelyen is.

Két helyi portál a Nyugat.hu és ugytudjuk.hu is ezres nagyságúra tette azt a tömeget, amelyik tüntetett a kormány politikája ellen ma, azaz Kedd este Szombathelyen. A megmozduláson mindegyik ellenzéki párt képviseltette magát.

„Aki provokátorral találkozik, az szóljon a szervezőknek!” -kezdte a tüntetést Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely elnöke.

„Elegünk van, ne hagyjuk, hogy uralkodjanak felettünk. Orbán, Kövér, Áder rendszerből nem kérünk!”” – közli, a tüntetést szervező civil szervezet vezetője

Aztán a helyi Fidesz tegnapi közleményére reagál, amiben a „„Új vallást teremtenek, aminek Istene OV, olyan vallást építenek, amiben az a lényeg, hogy ne gondolkodj, de egy parancs hiányzik, az hogy ne lopj!””

Rába Kálmán, Jobbik Vas megyei elnöke, arra hívta fel  beszédében a figyelmet, hogy egymillió magyar ember tűnt el az országból. Az enyveskezű azt akarja, hogy soha ne legyen egyetértés köztünk. Azt akarja, hogy folyamatos feszültség legyen a magyar társadalom tagjai között.

„Olyan rohadt nagy probléma, ha jobbikosként egyetértek a DK-ssal, hogy kék az ég, vagy zöld a fű? Hogy egyetértek az MSZP-ssel, hogy lerohasztották az egészségügyet a béka segge alá? Olyan probléma, hogy ugyanazt gondolom, mint az LMP-s, vagy a momentumos, hogy olyan országban élünk, hogy egy enyves kezű miatt egymillió ember tűnt el az országból?” -jelentette ki a Jobbik politikusa

„Hiszem, hogy azért vagyunk ennyien, mert nem akarjuk utólag megbánni, hogy nem cselekedtünk. A tenniakarás tart minket össze, ez ad bátorságot. – ezt Neményi András, az MSZP Vas megyei elnöke mondta a tüntetésen.

Majd kijelentette, hogy a soha életében munkaviszonyban nem álló Kósa Lajos jobban tudja, mi kell a dolgozónak? – utalva arra, hogy Kósa volt a rabszolgatörvény beterjesztője a magyar parlamentben.

Bizonyára többet akarunk dolgozni, hogy csak évekkel később kapjuk meg érte a fizetséget. Szabadidőt? Azt biztosan nem akarnak! – mondta az MSZP politikusa.

A tüntetés hivatalos részének kb 19 órakor lett vége, azonban a tömeg egy része nem ment haza, hanem útnak indult. Spontán elindultak a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő megyei lap, a Vas Népe szerkesztőségéhez.

Azonban a menetet egy kisebb incidens szakította meg, ugyanis megállította a rendőrség a tömeget. Az intézkedő rendőr arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy ez egy be nem jelentett tüntetés, majd arról tájékoztatta a tüntetőket  ha folytatják a demonstrációt, akkor egyesével mindenkit igazoltatni fognak és feljelentés lesz belőle.

Rövid egyezkedés után kompromisszum születik, ha csendben teszik, akkor mehetnek. Majd csendben vonulnak tovább az újság főhadiszállásához, ahol annak  a híres öt pontnak másolatait dobta be a tömeg egyesével a Vas Népe postaládájába, amit az MTV vasárnap este nem volt hajlandó beolvasni.

Mivel a propaganda portálok megpróbálják kiforgatni a tüntetéseket, ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a beszámolót, hogy mindenkihez eljusson a valóság!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here