Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főváros IX. kerületében található József Attila Lakótelepen egy X-aktába illő jelenségről számolnak be az ott élők. Valakik elforgatják a telep házaiban a lábtörlőket, egyes lakók biztosra veszik, hogy egy bűnbanda állhat a furcsa jelenség mögött. Érdemes figyelni, nehogy Ön is porul járjon az ünnepek alatt!

A József Attila Lakótelep- Én is itt lakom! Facebook csoportba tett fel az egyik lakó egy fényképet és arról számolt be, hogy a karácsonyi időszakban ügyeljünk fokozottan értékeinkre, lakókörnyezetünkre – sajnos az üresen hagyott otthonok miatt megnövekedhet a betörések esélye. Abban a  házban, ahol ő él a 4. emeleten arra utaló jelek vannak, hogy elfordított lábtörlővel elkezdték megjelölni az üresen hagyott lakásokat.

A lakótelep hírmondójaként is működő Facebook csoportban ezután többen arról számoltak be, hogy koránt sem egyedi jelenségről van szó.

Egy férfi az Epreserdő utcából azt írja, hogy végig ment a lépcsőházban és minden szinten volt elforgatott lábtörlő. Ilyet eddig nem látott- tette hozzá, majd megjegyzi, hogy mindet  visszaforgatta.

A rejtélyt tovább fokozza, hogy egy másik lány azt fejtette ki,  hogy legutóbb Ő is arra ment haza, hogy meg volt fordítva a lábtörlő és a szomszéd ajtónál is. Megjegyzi, hogy ez azért furcsa mert még soha nem rakták így vissza a takarítók. És egy újabb hölgy is elfordított  lábtörlőről számol be, meg is kérdezte a párját, hogy ő volt-e?

A lakótelep egy másik pontjáról, a Kosárka sétányból írja egy asszony, hogy ott is szintén elforgatott lábtörlők vannak. Ő beszélt a rendőrséggel, egyenlőre még nem hallottak a furcsa jelenségről. De ettől függetlenül értesítette a szomszédokat.

Többen is bűnbandát sejtenek a jelenség mögött, ugyanis a lakótelepen már korábban is volt példa arra, hogy besurranó tolvajok mielőtt lecsaptak volna, előtte megjelölték a lakásokat.

Egy férfi elmeséli, hogy hozzá tavaly áprilisban törtek be, a kaputelefonon a neve mellett volt egy kis jelölés. Ez nem vaklárma, csapatban dolgoznak, van aki megfigyel, van aki betör. Ha valahová be akarnak menni, akkor bemennek. Tök mindegy milyen az ajtód, a kérdés csupán az, hogy fél perc alatt nyitja vagy három perc alatt. A legjobb védekezés ha nulla értéket tartasz otthon- írja

Bár többen furcsállják, hogy elfordított lábtörlővel jelölnék meg a lakásokat, de kiderül egy hölgy véleménye alapján, hogy  ez egy teszt lehet, elfordítják és ha másnap is úgy van, akkor gyanús hogy nincsenek otthon és akkor fel lehet törni a lakást.

Egy általunk megkérdezett szakember sem zárta ki, hogy igen bűnözői körök állhatnak a lábtörlő elforgatása mögött. Tehát érdemes erre figyelni, mert a karácsonyi ünnepek alatt és főként Szilveszterkor nő meg a lakásfeltörések száma.

Természetesen nem csak a József Attila Lakótelepen, hanem mindenhol máshol is veszélyben lehet az otthonunk. Főként kis zsebbe eltehető dolgokat visznek, ékszert, órát készpénzt, laptop, X-box és ehhez hasonló tárgyakat, mert kevés az idő és ilyenkor nem bajlódnak a hűtővel.

Arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkinek felhívjuk a figyelmét és ne legyenek az ismerőseid bűncselekmény áldozatai karácsonykor.

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here