Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van annak valami bizsergetően pikáns, diktatúrás bája, hogy egy erdélyi vagy felvidéki magyar ember előbb értesülhet tárgyilagosan a fővárosi ellenzéki tüntetésekről, mint aki mondjuk a magyar televíziót nézi. Ha én fideszes lennék ezután a lapszemle után szemlesütve kérnék bocsánatot Magyarországtól. 

Nehéz egyszerűen szavakat találni arra, hogy az erdélyi vagy a felvidéki médiából jobban meg lehet tudni, hogy mi történik Magyarországon, mint a hazai kormánypárti sajtóból, ami legalább félezer sajtótermékkel rendelkezik.

Tegyük ehhez rögtön hozzá, hogy ezeket az újságokat nagyon nehéz azzal vádolni, hogy az MSZP fióklapjai lennének, vagy Soros György irányítaná őket. Sokkal inkább az vezérli őket, ami a Fidesz médiában elképzelhetetlen, hogy bemutatni az igazságot tényszerűen.

A legnagyobb erdélyi és felvidéki hírportálok vezető hírként hozták és tárgyilagosan tájékoztattak a budapesti tüntetésekről, jó pár a vidéki tüntetésekről is beszámolt. Kezdjük a lapszemlénket a szlovákiai magyar sajtóval.

A felvidéki Új Szó már arról is beszámolt, hogy tüntetések lesznek. A szombati tüntetésről közöl egy képgalériát, ismerteti az ellenzéki vezetők Kossuth téren elmondott beszédeit és azt is, hogy a szakszervezetek országos sztrájkra készülnek. Sőt a decemberi tüntetésekről is beszámolt a portál. Arról is, hogy könnygázt vetettek be és ellenzéki képviselők mentek be az MTV-be.

 

A Felvidék Ma egyik vezető híre az ellenzéki tüntetés. A cikkben nem csak a budapesti eseményekről írnak, hanem beszámolnak a tapolcai, szolnoki és a debreceni tüntetésekről is.

 

A bumm.sk tájékoztat a legrészletesebben a magyarországi eseményekről. A portál már a pénteki pécsi, szombathelyi és gödöllői tüntetésekről is élővideós beszámolót közölt. Hozta azt a kiszivárgott botrány felvételt is, melyet a 444 közölt le és az látszik rajta, hogyan alkalmaznak az MTV kidobói erőszakot Varju László képviselővel szemben. Természetesen a decemberi tüntetésekről is végig beszámolt a felvidék egyik vezető hírportálja.

A parameter.sk egy szűk szavúbb, de tárgyilagos tájékoztatást közöl a budapesti eseményekről. A Paraméter is beszámolt arról, hogy lesznek tüntetések és a decemberi tüntetésekről is végig tájékoztatott.

 

 

Nos nem fogad minket más kép, ha felkeressük az erdélyi magyar portálokat. Ott is az összes vezető média közli az ellenzéki megmozdulásokat és követeléseket. Azért azt magyar emberként nehéz megélni, hogy az erdélyi sajtó szabadabban dolgozhat, mint az anyaországi.

Az Erdély egyik vezető portálja a Tranxindex.ro egyik vezető híre az ellenzéki tüntetés. Az írásban beszámolnak Kordás László szakszervezeti vezető beszédéről, idézik Molnár Csaba, DK-s európai parlamenti képviselőt, Jakab Péter, Jobbik szóvivőt és Tóth Bertalan, MSZP elnököt is.

 

 

Az erdélyi Krónika Online tudósításának megfogalmazásában érdekes, mert beszámol a Fidesz véleményéről is, de azokat az állításokat, mintha enyhe fenntartással kezelné, pl hogy Soros György áll a tüntetések mögött.

 

 

Az Erdély Ma még videós összeállítást is közöl a szombati rabszolgatörvény ellenes tüntetésről tucatnyi képpel. Ráadásul rendszeresen tudósítanak, a magyarországi történésekről. Többek között például beszámoltak a határozatképtelen parlamenti ülésről, mely után fogadalmat tettek az ellenzéki képviselők. Ugyanígy tájékoztattak a decemberi tüntetésekről is.

 

 

Erdély egyik legismertebb hírportálján, a maszol.ro-n a teljes tüntetés visszanézhető videón. Ráadásul egy teljesen tárgyilagos írásban dolgozták fel a szombat délutáni tüntetést. A Maszol is rendszeresen beszámol a magyarországi tüntetésekről, ők is írtak az ellenzéki képviselők fogadalomtételéről és az összes decemberi megmozdulásról is.

 

 

A leginkább Fidesz befolyás alatt álló kárpártaljai magyar sajtó egy mukkot sem írt a budapesti tüntetésekről, azonban nem úgy a vajdasági. A szerbiai magyar közösség értesülhetett a Vajdaság Ma tudósításából és a Vajdasági Rádió és Televízió is beszámolt az eseményekről.

 

 

Mit lehetne ide a végére összegzésként írni? Szerintem magáért beszélnek ismét a tények. Azok pedig akik ilyen durván félretájékoztatják, mert a nem tájékoztatás is félretájékoztatás, a magyar embereket, jobb ha tudják, hogy ez az idő el fog múlni és nevük roppant dicstelen médiamunkához fog kötődni.

Téged kedves olvasó pedig arra kérünk, hogy oszd meg ezt a lapszemlét, hogy mindenki lássa, mára már szabadabban dolgozik a határon túli magyar média, mint a hazai, hogy mindenkinek leesen a 20 fillér itt baj van, ez nem normális!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here