Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István, az MSZP Európa Parlamenti képviselőjének a Sargenti- jelentéssel kapcsolatban kiadott közleményét nem volt hajlandó a Fidesz-propaganda csatornaként emlegetett TV2 beolvasni. Az MSZP politikusa nem hagyta annyiban bíróság elé vitte a dolgot és győzött.

Miután az Európai Parlament megszavazta a Sargentini-jelentést, a TV2 Tények bemutatott egy összefoglalót, amely szerint bár az EP-képviselők elfogadták a Magyarország kormányát bíráló jelentést, Európa-szerte mégis Orbán Viktort éltetik a közösségi oldalakon.

A riportban elhangzott az is, hogy a magyarok hősként tekintenek Orbánra, ellenzéki vélemények viszont nem kerültek elő.Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hiába küldte el közleményét Fidesz közeli  csatornának, ott nem voltak azt hajlandóak ismertetni.

A képviselő ezért először a Médiatanácshoz fordult, amely egy októberi határozatban kimondta, hogy megvalósult a kiegyensúlyozott tájékoztatás médiatörvény szerinti követelménye azáltal, hogy bemondták a Tényekben, hogy Ujhelyi miként szavazott – írja a 24.hu.

Ujhelyi nem hagyta annyiban a dolgot, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg a határozatot, ahogy „ő fogalmazott most kiütéssel győztünk”. Ugyanis a bíroságon jogerősen kimondták, hogy meg kell semmisíteni a Médiatanács határozatát, és új eljárásban kell dönteni a kérdésben.

Ujhelyi István ügyvédje azt is elmondja, ezzel a bíróság szerint, a TV2 „Orbánt éltetik Európa-szerte” című riportja nem tájékoztatta kiegyensúlyozottan a közönséget. Ujhelyi István szerint a Médiatanácsnak is határozatban kell ezt megerősítenie 15 napon belül.

Az ügyvéd az is elmondja, hogy ez a bírósági döntés már köti a médiatanácsot, a törvény szerit úgy kell eljárni, ahogy a bíróság az indokolásában ezt leírta.

A képviselő ügyvédje szerint ha a Médiahatóság tartja magát korábbi álláspontjához, tehát felmenti a TV2-t, azzal „fekete-fehér papírjuk lesz arról, hogy kevésbé az Alaptörvény szerint működik a hatóság”.

Ha viszont a Médiatanács is kimondja, hogy kiegyensúlyozatlan volt a TV2 beszámolója, akkor feltehetően arra kötelezik majd a TV2-t, hogy olvassák fel Ujhelyi közleményét a tévében – hónapokkal azután, hogy a jelentést megszavazták, és a riport adásba került.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here