Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége Nagy Blanka, az a kiskunfélegyházi gimnazista lány, akinek a kemény beszéde miatt, lejárató hadjárat indult a kormánymédiában a lány ellen.

Nagy Blanka december 20-án, a kecskeméti tüntetésen elmondott beszéde hatalmas médiavisszhangot váltott ki, akárcsak a 18 éves gimnazista lányt szavait érő kritikák pár napja. Ő azonban nem bánt meg semmit, és mindenképpen jogi lépéseket tervez az őt ért támadások miatt. A  diák az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt.

„Amikor a beszédemet elmondtam Kecskeméten, akkor még nem számítottam rá, hogy egy hónap múlva is ekkora médiavisszhangot vált ki. Persze valahol mélyen bennem volt, de akkor annyira elnyomtam magamban, hogy eszembe sem jutott” -nyilatkozta a műsorban.

Nagy Blanka elmondta, nem tudja, hogy most is ugyanezt a beszédet mondaná-e el, de ott és akkor nem tudta volna másképp előadni. „Nem bántam meg semmit” -jelentette ki.

Úgy érzi, elvitte a fókuszt a beszédről, hogy sokan csak a nem szalonképes szavakat emelték ki, véleménye szerint elvesz a beszéd értékéből, hogy a „jobboldali” sajtó csak a két trágár kifejezésre koncentrált.

A 18 éves gimnazista beszélt arról is,  hogy a kormány kötelezővé tette a nyelvvizsgát a gimnazistáknak, holott sokan anyagilag nem tudják maguknak megengedni a vizsgát, vagy éppen egyszerűen nincs tehetségük a nyelvtanuláshoz, felbőszítette a tüntetés előtt.

Az is hozzájárult a felfokozott hangulathoz, hogy több ismerősét is eltávolították az állásából, amikor kifejtették politikai nézeteiket. „Ez két olyan erős példa, ami a diákokat és a felnőtteket is érinti” -mondta.

A kormányzati támadásokról elmondta, hogy abból a kijelentéssel, amit Bayer Zsolt tett rá a „proli” szóval volt baja, mert ezzel Bayer azt a munkásosztályt bántotta meg, amely kiszolgálja Bayert és a barátait.

Nagy Blanka kifejtette azt is, neki is volt veszítenivalója, hisz szerinte azt kockáztatta, hogy elfordulnak tőle a kormánypárti ismerősei. Szülei egyébként büszkék rá és támogatják.

Velük kapcsolatban azt is elmesélte, hogy elég fiatalon fel kellett nőnie, általános iskolában ő segített felnevelni a testvéreit, amikor édesapja rákos lett. Folyamatosan tartotta a lelket a szüleiben, később ugyanezt tette, amikor édesanyja balesetet szenvedett és édesapja ismét beteg lett.

Az is kiderült, hogy a lány szüleinek épphogy aludni marad ideje a munka után, és félő, hogy a túlóratörvény miatt még ennyi lehetőségük sem lenne pihenni. „Nincs időnk egymásra…”- mondta szomorúan a lány.

A gimnazista elmondta azt is, hogy szeretné magát látni öt év múlva. „Egyetemista szeretnék lenni. Úgy gondolom, akkor is egy olyan ember leszek, aki ugyanennyire bátor és szókimondó.” Nagy Blanka rendezői szakra szeretne menni, kedvenc drámája az Ember tragédiája, kedvenc rendezője pedig Alföldi Róbert.

Arra a kérdésre, miszerint valóban megteszi-e a feljelentést az őt támadó újságírókkal és médiumokkal szemben, határozott igennel felelt. „Megteszi a feljelentést, és bíróság előtt fog kiderülni, hogy milyen a tanulmányi eredménye.”- jelentette ki

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here